Grybai/ Tradiciniai patiekalai/ Kruopos, grūdai/ Sriubos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su silkiniu skrebučiu

Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su šokoladu ir silkiniu skrebučiu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Saujelės džiovintų voveraičių
  • 700 ml vandens
  • 2 žirnelių kvepiančiųjų pipirų, lauro lapo
  • Druskos
  • 1 didelio svogūno
  • Aliejaus
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelio su kaupu tarkuoto juodojo šokolado
  • 1 šaukštelio miltų
  • 2 šaukštų skaldytų žirnių
  • Petražolių lapelių
  • 4 riekelių ruginės duonos
  • 1 silkės file
  • Kmynų

Gaminimo eiga:

Voveraites užpilkite vandeniu ir palikite trim valandom, kad išmirktų. Kai išmirks, užpilkite vandeniu ir virkite vieną valandą. Likus iki virimo pabaigos 10 minučių, sudėkite lauro lapą, pipirus.

Žirnius užpilkite vandeniu ir pabrinkinkite vieną valandą. Perplaukite.

Svogūną supjaustykite žiedais. Sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite 15 minučių. Sudėkite cukrų, raudonėlį ir toliau kepkite, kol svogūnai taps rusvi. Baigiant kept sudėkite šokoladą. Kai jis ištirps supilkite miltus ir gerai išmaišykite.

Svogūnų masę supilkite į verdantį grybų sultinį, sudėkite žirnius ir virkite apie 0,5 valandos. Baigiant virt pasūdykite.

Ant duonos riekelių uždėkite kubeliais pjaustytą silkę, pabarstykite kmynais. Riekeles sudėkite ant aliejumi pateptos skardelės ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol apskrus.

Sriubą papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite su silkiniu skrebučiu.

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Nicole
    liepos 5, 2010 at 5:33 pm

    Si sriuba jau ne karta isbandyta-labai labai skanu!

  • Reply
    » Blog Archive » Meniu ir lietuviškų patiekalų vakarienė - bulviukose.lt
    birželio 14, 2013 at 12:02 pm

    […] Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su su silkiniu skrebučiu. (Rasite čia) […]

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    gruodžio 21, 2014 at 3:09 pm

    Šokoladą!!! Čia tai bent netikėta.
    Labai graži nuotrauka

  • Reply
    Laura
    gruodžio 22, 2014 at 7:47 pm

    Mano kulinarijos mokytoja sakydavo, kad šokoladu galima pakeisti konijaką. Patiekalą fotografavo sesė, užtai ir graži 😉

  • Leave a Reply