Daržovės/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai

Susiraičiusios bandelės su picos įdaru

Bandelės su picos įdaru - bulviukose.lt

Tešlai reikės

  • 1 nedidelio smulkiai pjaustyto svogūno
  • Aliejaus kepimui
  • ~2 stiklinių kvietinių miltų
  • Druskos
  • 150 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukšto šviežių smulkintų prieskoninių žolelių mišinio (pasirinktinai – čiobrelių, petražolių, mairūnų ar šalavijų)(arba 1 šaukštelis džiovintų)

Įdarui:

  • 1 pomidoro (arba 10 mažų pomidoriukų)
  • Gabalėlio neriebios šoninės
  • Gabalėlio Mocarelos sūrio
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • Saujos juodųjų alyvuogių
  • 1 šaukšto šviežių smulkintų prieskoninių žolelių mišinio arba 1 šaukštelis džiovintų (pasirinktinai – čiobrelių, petražolių, mairūnų ar šalavijų)
  • 1 šaukštelio šviežių rozmarino lapelių (arba žiūpsnelis džiovintų)

Gaminimo eiga:

Pakepinkite svogūnus kol gražiai pagels.

Persijokite į dubenį miltus, druską. Įmaišykite prieskonines žoleles. Į šiltą vandenį sudėkite mieles, cukrų ir išmaišykite. Miltuose padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį su mielėmis, keptus svogūnus, garstyčias ir aliejų. Imdami miltus iš kraštų ir berdamį į skystąją masę pamažu viską maišykite kol gausis tešla. Minkykite tešlą 5minutes. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų – taip turi būti. Tešlą pabarstykite miltais, uždenkite ir palikite, kad padvigubėtų.

Įdarui šoninę ir Mocarelą supjaustykite stambiais kubeliais. Pomidorui nulupkite odelę, išimkite sėklas ir taip pat supjaustykite kubeliais. Jei naudosite mažus pomidoriukus, užteks juos supjaustyti į 4 dalis. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Viską sumaišykite su žolelėmis. Iškilusią tešlą perminkykite ir iškočiokite stačiakampio forma. Pabarstykite tarkuotu Džiugu. Įdarą paskleiskite ant tešlos ir suvyniokite tešlą kaip vyniotinį.

Tešlos vyniotinį supjaustykite 5-6 cm dydžio rieklėmis ir jas sutupdykite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą.

Kepkite 200°C orkaitėje kol gražiai pagels. Išėmę uždenkite rankšluostėliu ir atvėsinkite.

(Šaltinis: idėjos sėmiausi iš čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply