Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Tarkė

Tarkė - bulviukose.lt

Minkšta, puri, šilkinė…su traškančiais spirgučiais…

Tarkei reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 250 ml vandens
  • 125 ml šviežio pieno
  • Druskos pagal skonį

Padažui:

  • Šalto rūkymo šoninės
  • 1 mažo svogūno
  • Svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Užvirinkite vandenį. Bulves nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka ir gautą masę maišant pilkite į verdantį vandenį. Įdėkite druskos ir virkite 20 – 25 minutes nuolat maišant (masė būna labai tiršta). Po to pamažu supilkite pieną ir maišydami pavirkite dar apie 5 minutes.

Paruoškite padažą: rūkytus lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite juos keptuvėje. Baigiant lašinukams spirgintis, suberkite smulkintą svogūną ir dar truputį pakepkite. Galiausiai sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir išmaišykite. Padažas paruoštas.

Išvirtą tarkę sukrėskite į sriubinęs lėkštes arba molinius indus ir užpilkite padažu. Patiekite nemaišytą.

Sakoma, kad tarkė būdavo ruošiama, kai šeima norėdavo tarkuotų bulvių patiekalo, o bulvių jau turėdavo ne daug 😉

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply