Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Pieno produktai

Kiaušiniai kepti aštriame pomidorų padaže

Kiaušiniai kepti pomidorų padaže - bulviukose.lt

Reikės:

  • ¼ puodelio aliejaus
  • 3 čili pipiriukų
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 8 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 šaukštelii malto kumino
  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
  • 840 g skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • Druskos
  • 8 kiaušinių
  • ½ puodelio smulkinto Fetos sūrio
  • Smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Į įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus čili pipirus, svogūną ir maišant kepinkite, kol svogūnas suminkštės.

Suberkite česnaką, kuminą, papriką ir apie 2 minutes kepkite pastoviai maišant.

Supilkite smulkintus pomidorus, pusę puodelio vandens, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite vis pamaišant, kol padažas sutirštės (apie 12-20 minučių). Paskaninkite druska.

Atsargiai įmuškite kiaušinius ir uždengus kepkite apie 5 minutes. Jei nenorite skystų trynių, kepkite ilgiau. Baigiant kept pabarstykite sūriu ir petražolėmis.

(Šaltinis: Forelle)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    liepos 16, 2010 at 3:39 pm

    Nepabodo? 😀

    • Reply
      Laura
      liepos 16, 2010 at 5:33 pm

      Tai, kad čia patys pirmieji, nuotrauką radau ir įdėjau 😀 Kepiau dar kelis kartus ir rytoj buvau pasišovus daryt, bet dar nežinau, nes bijau, kad neištirptumėm nuo aštrumo…

    Leave a Reply