Padažai, pagardai, užtepai/ Riešutai, sėklos

Tahini pasta

Tahini pasta - bulviukose.lt

Tahini – tiršta vientisa pasta iš pakepintų maltų sezamo sėklų. Šios pastos dedama į pyragus, sausainius, chalvą, mėsos patiekalus, padažus ir t.t.. Jos galima nusipirkti arba pasigaminti patiems.

Reikės:

  • 1 stiklinės sezamo sėklų
  • 1/4 stiklinės aliejaus (geriausia sezamų, tačiau galima naudoti ir alyvuogių aliejų)

Gaminimo eiga:

Sezamų sėklas švelniai pakepinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje – jos neturi labai parusti.

Sumalkite  iki miltų. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Turi gautis vienalytė, tiršta, tačiau taki masė. Jei atrodo, kad aliejaus trūksta, įpilkite dar.

Laikykite sandariai uždarę šaldytuve. Ilgiau stovint pasta gali išsisluoksniuoti, todėl prieš naudojimą gerai išmaišykite.

Jums taip pat gali patikti

8 Comments

    • Reply
      Laura
      liepos 24, 2010 at 7:30 am

      Nu čia reikia prisiruošt tik…prisidarei sau kalna ir ramu, nes ilgai stovėt gali šaldytuve 😉

  • Reply
    Forelle
    liepos 24, 2010 at 4:53 am

    Vis ruošiuosi pasidaryti, net ekologiškų sezamo sėklų nusipirkau. O paskui gaminčiausi chalvą. Bet svajoju toliau ir gaminu tai ko nesuplanuoju 🙂

  • Reply
    » Blog Archive » Libanietiškas baklažanų užtepas - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:04 am

    […] 1 šaukštas sezamų pastos – tahini […]

  • Reply
    » Blog Archive » Avinžirnių pasta – Hummus - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:13 am

    […] šaukštai tahini […]

  • Reply
    » Blog Archive » Ypatingi sparneliai - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:19 am

    […] (galima pakeisti alyvuogių aliejumi)(aš pyliau alyvuogių aliejų ir pridėjau dar 1 šaukštelį tahini pastos […]

  • Leave a Reply