Daržovės/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai

Duona su špinatais ir kumpiu

Duona su špinatais ir kumpiu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkinto svogūno
  • 120 g kubeliais pjaustyto rūkyto kumpio (dėjau šalto rūkymo, bet skanu ir karšto)
  • 6 stiklinių miltų
  • Druskos
  • Gero žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
  • 1 pakelio sausų mielių
  • 2 puodelių šilto vandens
  • 200 g pasmulkintų špinatų
  • 30 g tarkuoto sūrio (čederio, parmezano ar džiugo)

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepkite kelias minutes. Sudėkite kumpį ir kepinkite kol kumpis gražiai apskrus.

Į dubenį persijokite miltus, įmaišykite druską ir muškato riešutą, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite špinatus. Užminkykite minkštą tešlą. Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Kai pakils, tešlą perminkykite, suformuokite norimo dydžio kepaliuką, dėkite jį ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų.

Kai pakils padarykite skrersai kepalėlio keletą įpjovų ir jas apibarstykite sūriu. Kepkite 200C orkaitėje 25-30 minutes. Kai iškeps, uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

Valgant, rūkyto kumpelio akcentas ypač gražiai skamba. Skaniausia man su sviestu.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply