Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Tzatziki padažas

Tzatziki padažas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 750 ml natūralaus jogurto
  • 1 nulupto smulkinto ilgavaisio agurko (man skaniausias pjaustytas mažyčiais kubeliais, galima ir sutarkuoti)
  • 3 – 4 smulkintų česnako skiltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Ant sietelio uždėkite tankios medžiagos gabalėlį (rašo, kad dar tinka dvigubai sulenktas rankšluostinis popierius) ir supilkite ant jos jogurtą. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite 6 valandoms, kad nubėgtų nereikalingas skystis.

Supilkite nusunktą jogurtą į dubenį. Įmaišykite į jį agurką, česnakus, druską, aliejų ir krapus.

Patiekiant apibarstykite krapais. Tinka su duona, ypač skrudinta, krekeriais, šviežiom ar keptomis daržovėm, mėsos.

(Šaltinis: „Vefa‘s kitchen“)

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Kamile
    rugpjūčio 13, 2010 at 5:03 pm

    Labai skanus padažas 😉 Aš dar įdedu šviežias mėtas bei čili pipirą ! Tikrai nepamaišo 😉

    • Reply
      Laura
      rugpjūčio 14, 2010 at 11:08 am

      O čili pipirą, tiesiog supjaustot ir viskas? Turbut smagiai aštrus gaunasi, ane? 🙂

  • Reply
    » Blog Archive » Cukinijų ir morkų apkepas - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:15 am

    […] Skanus ir šiltas ir šaltas. Labai tiko su tzatziki […]

  • Leave a Reply