Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai

Aromatingas keptų pomidorų padažas

Aromatingas pomidorų padažas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 4 pomidorų
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 2 nenuluptų skiltelių česnako
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • ŽiupsniO džiovinto baziliko
  • 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į šešias dalis. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite į keturias dalis.

Į kepimo formą supilkite konservuotų pomidorų skardinę. Paskirstykite po visą dugną. Sudėkite svogūnus.

Pomidorų pjūvio vietas apibarstykite cukrumi ir odele į viršų sudėkite į skardą. Taip pat sudėkite ir papriką.

Apibarstykite druska, pipirais ir džiovintu baziliku. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite neluptas česnako skilteles.

Kepkite daržoves iki 200 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~40-50 minučių.

Kai iškeps, išėmę atvėsinkite. Nuo pomidorų ir paprikos nulupkite odeles. Česnakus išspauskite. Visas daržoves susmulkinkite smulkintuvu.

Tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, kaip padažas picai.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Jautienos kulninės troškinys su šparaginėmis pupelėmis - bulviukose.lt
    rugpjūčio 24, 2010 at 3:16 pm

    […] šaukštai pomidorų padažo (naudojau aromatingą pomidorų padažą http://bulviukose.lt/2010/08/16/aromatingas-pomidoru-padazas)(galima dėti bet kokį kitokį geriau naminį pomidorų […]

  • Reply
    Viktorija
    rugsėjo 1, 2010 at 8:22 pm

    Smagu, kad sudomino receptas. Tikiuosi rezultatas nenuvylė 🙂

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 2, 2010 at 6:33 am

    Tikrai nenuvylė, ateityje bus gaminamas dar daug kartų 😉

  • Leave a Reply