Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai

Aštrus pomidorų džemas

Aštrus pomidorų džemas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1,3 kg pomidorų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio cinamono
  • Žiupsnelio malto muskato
  • Žiupsnelio maltų gvazdikėlių
  • Žiupsnelio pipirų
  • Žiupsnelio malto imbiero
  • Žiupsnelio kumino
  • 150 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio džiovinto čili pipiro
  • 3 šaukštelių citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Pomidorų viršūnėles įpjaukite kryžmai, panardinkite minutei į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Sutrinkite šakute.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite prieskonius ir trumpai pakepinkite.

Sudėkite pomidorus, cukrų, supilktie citrinos sultis ir užvirkite.

Užvirus, sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengus dangčio apie 1,5 valandos, kol sutirštės (kadangi viriau keptuvėje, kuri buvo plati, o džemo dariau iš trečdalio normos, tai man virti pakako pusę valandos).

Tinka prie paukštienos patiekalų, sūrių, gali būti naudojama kaip užtepėlė. Labai skanu ant bulkos užsitepti sviesto o ant viršaus džemo 😉

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Kulinarė.lt
    rugpjūčio 17, 2010 at 6:33 am

    Ar patiko?:)

    • Reply
      Laura
      rugpjūčio 17, 2010 at 6:42 am

      Patiko 😉

    Leave a Reply