Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Tuno pynė

Tuno pynė - bulviukose.lt

Tešlai reikės:

  • 40 g mielių
  • 180 ml drungno pieno
  • 1 šaukštelio medaus
  • 550 g kvietinių 550D miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 50 ml balto sauso vyno
  • 150 g sviesto

Įdarui:

  • 200 g žalių alyvuogių be kauliukų
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 didelio pomidoro be odelės
  • 300 g konservuoto tuno savo sultyse
  • 1 kiaušinio baltymo
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio provanso žolelių mišinio

Viršui:

  • Sezamo sėklų
  • Kelių šaukštų pieno

Gaminimo eiga:

Sumaišykite mieles, 4 šaukštus pieno, medų ir palikite 15 minučių. Supilkite likusius tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite 12 valandų į šaldytuvą kildinti. Galima kildinti ir kambaryje, tuomet pakaks 2 valandų.

Smulkiai supjaustykite alyvuoges ir džiovintus pomidorus. Supjaustykite pomidorą ir nupilkite susidariusias sultis. Nusausinkite tuną ir gerai sumaišykite su išplaktu baltymu. Sudėkite alyvuoges, pomidorus, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir viską išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą išminkykite, iškočiokite 40×45 cm dydžio ir 1 cm storio lakštą. Lakštą padalinkite pusiau. Per pusę padalinkite įdarą, sudėkite į kiekvieno lakšto vidurį, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Taip paruoštus tešlos lakštus supinkite į pynę ir perkelkite į kepimo skardą. Teptuku pynę patepkite pienu, pabarstykite sezamo sėklimis. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prie šios pynės labai skanu žuvies sultinys.

(Šaltinis: Dagmar von Cramm „Stilingos puotos, priėmimai, vakarėliai“)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply