Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai/ Sriubos

Trinta svogūnų sriuba

Trinta svogūnų sriuba - bulviukose.lt

Sriubai reikės:

  • 1200 g nuluptų svogūnų
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 0,5 kepaliuko ruginės duonos ar kitos mėgiamos duonos
  • Gabaliuko fermentinio ar čederio sūrio
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų kvietinių miltų
  • Aliejaus ir sviesto (svogūnų kepimui)
  • Smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite arba sutarkuokite mandolinos tipo tarka plonais žiedais ir kepinkite ant sviesto ir aliejays mišinio, kol pagels ir suminkštės. Kol svogūnai keps, užvirinkite sultinį. Kai svogūnai iškeps, sudėkite į svogūnus miltus ir gerai išmaišykite, palaipsniui, maišydami svogūnus, įpilkite kelis samtelius sultinio. Kai svogūnų masė sutirštės ir taps vientisa, supilkite ją į likusį  sultinį ir virkite 20 minučių.

Sutrinkite sriubą smulkintuvu (pastebėjimas – rankom pertrinta sriuba per sietelį žymiai skanesnė).

Ruginę duoną supjaustykite lazdelėmis ir iškepkite ant aliejaus. Iškepusias lazdeles įtrinkite česnaku ir supjaustykite kubeliais.

Prieš patiekant sriubą, įberti saujelę keptos duonos skrebučių, tarkuoto fermentinio sūrio ir papuoškite smulkintais krapais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply