Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai/ Sriubos

Trinta svogūnų sriuba

Trinta svogūnų sriuba - bulviukose.lt

Sriubai reikės:

  • 6 didelių svogūnų
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 0,5 kepaliuko ruginės duonos
  • Gabaliuko fermentinio sūrio
  • 3 skiltelių česnako
  • 2-3 šaukštų miltų
  • Lydyto sviesto (svogūnų kepimui)
  • Smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite žiedais ir kepinkite ant sviesto, kol pagels ir suminkštės. Kol svogūnai keps, užvirinkite sultinį. Kai svogūnai iškeps, į juos palaipsniui piltkite po samtį sultinio, dėkite miltus ir maišykite. Kai masė sutirštės, supilkite ją į likusį  sultinį ir virkite 20 minučių.

Sutrinkite sriubą smulkintuvu (pastebėjimas – rankom pertrinta sriuba per sietelį žymiai skanesnė).

Ruginę duoną supjaustykite lazdelėmis ir iškepkite ant aliejaus. Iškepusias lazdeles įtrinkite česnaku ir supjaustykite kubeliais.

Prieš patiekant sriubą, įberti saujelę keptos duonos skrebučių, tarkuoto fermentinio sūrio ir papuoškite smulkintais krapais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply