Jeigu dar kam nors paslaptis kuo aš gyvenime užsiimu, tai va….mokausi virėjos specialybes 😉
Lapkričio 6 dieną su kolege teko garbė atstovauti savo mokyklai ir sėkmė laimėti „Jaunųjų virejų komanda 2010″ rungtyje 1 vietą. Konkursas vyko Lietuvos parodų centre Litexpo vykusioje parodoje „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2010“.
P.S. Kai kurios nuotraukos yra su 2007/01/01 data… nekreipkit dėmesio, nes buvo pamiršta pakeist datą.
Su kolege – santūria, rimta, bet labai miela mergina 😉 (aš tai ta ilgoji :D)
Su geriausia Lietuvoje kulinarijos mokytoja I.Juočiūniene 🙂
Pasiruošimas konkursui:
Darbų sūkuryje…visi konkursantai turėjo pagaminti karštą patiekalą iš vištienos ir desertą iš varškės.
Gaila nesimato nuotraukose darbo tempo, kiek dabar prisimenu, toks vaizdas, kad tada tiesiog skraidžiau, nuo stalo prie kriauklės, nuo kriauklės prie pečiaus, nuo pečiaus prie šaldytuvo ir t.t.t.t Buvo skirtos ~dvi valandos, per kurias reikėjo padaryti karštą patiekalą ir desertą.
Gaminom po dvi porcijos karšto patiekalo ir deserto. Vieną porciją degustavo teisėjai, kita keliavo į parodą.
Čia jau po darbo, po aplankytos parodos, nusipirkusios gyvo alaus lauktuvėm 🙂 ….pavargusios, bet geros nuotaikos stebėjom kaip dirba konkursantai iš kitų mokyklų.
Na ir apdovanojimai 🙂 Gavom pagyrimo raštus, diplomus už pirmą vietą, diplomą už geriausią vištienos patiekalą ir daug DAUG dovanų…vos panešėm 😉
Mūsų konkursinis vištienos patiekalas:
Mūsų konkursinis desertas:
Beveik naktis….namuose….pakuojam dovanas ir pozuoju 😀
10 Comments
Forelle
lapkričio 11, 2010 at 10:15 amŠaunuolė! Dar kartą didžiausi sveikinimai
Laura
lapkričio 11, 2010 at 11:20 amAčiū 😉
aguonele
lapkričio 11, 2010 at 1:07 pmVisu pirma sveikinu su pergale. Patiekalas atrodo liuks! Mielai pasimegauciau ir tokiu desertu prie puodelio espresso kavos…
vau kokia saunuole, kad is tikruju tokios sunkios profesijos sieki! Visiems man rodos atrodo tai lengva, bet as lenkiu galva pries virtuves meistrus. Itampa, darbas nemaziau nei 10 val. Linkiu kuo lengviausio studijavimo / mokinimosi kelio.
Sujuokinai pavadinus save“ilgaja“ :))
Laura
lapkričio 11, 2010 at 4:05 pmAčiū 🙂 Esant šios profesijos atstovu reikia mokytis visą gyvenimą…ir darbas sunkus…bet užtai ĮDOMU!
Dautartė
lapkričio 12, 2010 at 12:57 pmNuoširdžiausi sveikinimai!
Laura
lapkričio 12, 2010 at 2:06 pmDėkui, dėkui 😉
Dalia, Septyni virtieniai
sausio 14, 2011 at 4:41 pmvaje, kaip galėjau tokį įdomų įrašą pražiopsot?!
Betgi kokios judvi šaunuolės tam akvariume! O gražiausiai nuotrauka – basakojė su samčiu 🙂
Laura
sausio 14, 2011 at 8:39 pmNu …akvariuminės žuvytės su virėjų apranga 😀
» Blog Archive » Bulvių košė virta aluje - Receptai – alkana nemiegosiu!
spalio 15, 2013 at 12:45 pm[…] Verdant bulves, į vandenį galima įdėti lauro lapelių, pipirų, prieskoninių žolelių. Pamenu konkursiniam patiekalui bulves virėm vandens ir grietinėlė mišinyje pagardintame medumi ir […]
» Blog Archive » Viskas apie bulvių košę - Receptai – alkana nemiegosiu!
spalio 16, 2013 at 8:51 pm[…] Verdant bulves, į vandenį galima įdėti lauro lapelių, pipirų, prieskoninių žolelių. Pamenu konkursiniam patiekalui bulves virėm vandens ir grietinėlė mišinyje pagardintame medumi ir […]