Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Pieno produktai

Svogūnų ir varškės apkepas

Svogūnų ir varškės apkepas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 didelių svogūnų
  • 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • 180 g varškės
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukšto miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio džiovintų prieskoninių žolelių mišinio
  • 10 griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių
  • 1 nubraukto šaukštelio Dižono garstyčių
  • Dar šiek tiek aliejaus ir džiūvesėlių

Gaminimo eiga:

Svogūnus smulkiai supjaustykite (pasilikite kelis žiedus papuošimui ) ir pakepinkite su aliejumi kol suminkštės.

Pakepintus svogūnus sumaišykite su varške, kiaušiniu, miltais, druska, pipirais, žolelėmis, alyvuogėmis ir garstyčiomis.

Masę supilkite į aliejumi išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Įspauskite į masę svogūnų žiedus. Pašlakstykite viršų aliejumi.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~30 minučių arba kol apskrus paviršius.

P.S. Tobulas užkandis naktipiečiams 😉 Valgėme su natūraliu jogurtu su česnaku ir bazilikais.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply