Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Jautienos antrekotas su šparagais ir kitomis daržovėmis

Jautienos antrekotas su šparagais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos antrekoto kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Riebalų kepimui (naudojau valytą sviestą)

Daržovių garnyrui:

  • Poro lapo
  • Cukinijos pjaustytos lazdelėmis
  • Morkos pjaustytos lazdelėmis
  • Kelių šparagų
  • Druskos
  • Laimo sulčių (arba citrinos)
  • Balzamiko acto (naudojau glazūrą)
  • Mažų pomidoriukų
  • Sviesto šaukštelių
  • Rudo cukraus žiupsnelio

Padažui – sviestukui:

  • Sviesto ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu lygiomis dalimis

Gaminimo eiga:

Padažui sviesta atšildykite iki kambario temperatūros, šakute sutrinkite su sūriu. Dėkite ant maistinės plėvelės ir suformuokite ritinėlį. Ritinėlį įdėkite į šaldymo kamerą. Kai reiks išsiimkite ir atsipjaukite kiek norite skrituliukų.

Poro lapą nuplikykite ir atvėsinę išpjaukite ilgas siauras juosteles. Jomis suriškite daržovių lazdeles. Aš iš pradžių rišau su siūlu, paskui kai išsigarino perrišau poro juostele, bet manau nebūtina to daryti.

Į garų puodą iš pradžių dėkite morkas, po 7 minučių cukinijas ir šparagus. Pagarinkite dar 3-4 minutes.

Pomidorus dėkite į įkaitintą sviestą, įberkite cukrų ir pakepinkite kelias minutes. Baigiant kepintis užpilkite balzamiko acto ir dar trumpai pakepkite.

Kepsnį iškepkite paprastų paprasčiausia su druska ir pipirais.

Belieka tik viską staigiai sudėti į lėkštę ir daržoves pabarstyti druska, apšlakstyti laimo sultimis ir užlašinti po lašelį balzamiko acto (šparagus irgi pagardinkite druska ir laimo sultimis) 😉

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply