Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Šparagai su kiaušiniais marškinėliuose ir Hollandaise padažu

Šparagai su kiaušiniais marškinėliuose ir Hollandaise padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Skrudintos baltos duonos
  • Šparagų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Virtų kiaušinių marškinėliuose (kaip išsivirti galima rasti čia)
  • Skrudintos karšto rūkymo šoninės

Hollandaise padažui:

  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 šaukšto vandens
  • 100 g sviesto
  • Šlakelio citrinų sulčių
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Padažui trynius išplakite su vandeniu ir karštoj vandens vonelėj (karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen) plakite, kol sutirštės. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska ir citrinos sultimis.

Šparagus nuplaukite, nuvalykite ir trumpai apkepkite su alyvuogių aliejumi. Baigiant kepti,  pabarstykite druska ir pipirais.

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    Forelle
    gegužės 26, 2011 at 8:28 am

    Ir kaip tu netingi tiek gaminti? Aš pagalvojau apie olandišką padažą, kaip tiktų ir būtų skanu, bet ir vėl aptingau, per daug darbo 🙂

  • Reply
    Laura
    gegužės 26, 2011 at 1:43 pm

    Kai mane azartas pagauna, tai iš paskutiniųjų gaminu 😀 Liko dar viena porcija…naktipiečiams šiandien ir bus viskas.

  • Reply
    Forelle
    gegužės 26, 2011 at 5:01 pm

    Tau gerai, o aš dieną ne namie, o grįžus vakare jau nieko nenoriu. Ryt pasidariau laisvą, tai jau tikrai visus sugaminsiu 🙂

  • Reply
    Laura
    gegužės 26, 2011 at 6:56 pm

    Lauksiu 😉

  • Reply
    Erika
    gegužės 26, 2011 at 7:28 pm

    O baltų šparagų nebandėt? Žalius dariau praeitą savaitę, šiandien nusipirkau baltų, vis dar googlinu recepto, niekaip neišsirenku:)

  • Reply
    Laura
    gegužės 29, 2011 at 8:53 pm

    Negavom baltų, tai likau nebandžius…gal kada kitą kartą 😉

  • Leave a Reply