Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Šparagai užkepti sūrio padažu

Šparagai užkepti sūriu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Ryšulėlio šparagų
  • 2 šaukštų sviesto (lydyto)
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 stiklinių vandens (likusio  nuo šparagų virimo)
  • ¾ stiklinės tarkuoto griujerio arba parmezano sūrio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Šparagus apvirkite 2 minutes sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indelius.

Į keptuvę sudėkite sviestą, miltus ir kepinkite kol nebus žalių miltų kvapo. Pamažu supilkite nuo virimo likusį vandenį. Maišykite kol neliks gumuliukų ir užvirs. Sudėkite sūrį. Įdėkite druskos, pipirų.

Sūrio padažą užpilkite ant šparagų.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje kol padažas ims burbuliuoti.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    rennie
    gegužės 30, 2011 at 8:40 pm

    Labai skaniai atrodo tos šparagų galvutės išlindusios iš padažo 🙂

  • Reply
    Indrė
    gegužės 30, 2011 at 9:56 pm

    O aš vis dar jų neragavus 🙁 na nieko, gal kai grįšiu į Šiaulius, tada iš to ūkio…

  • Reply
    Laura
    gegužės 31, 2011 at 5:48 pm

    Kad ir skani daržovė be galo, kaip tik bus proga, taip ir užsisakinėsiu, užsisakinėsiu ir užsisakinėsiu 😉

  • Leave a Reply