Daržovės/ Mėsa/ Pieno produktai

Kiauliena įdarytas baklažanas

Įdarytas baklažanas - bulviukose.lt

Baklažanui reikės:

  • 1 baklažano
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • ~300 g kiaulienos nugarinės
  • 2 konservuotų pomidorų be odelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Saldžios paprikos miltelių
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • Saujelės smulkintų šviežių petražolių
  • 1 stiklinės bešamelio padažo
  • 3/4 stiklinės tarkuoto sūrio

Gaminimo eiga:

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite minkštimą ir jį supjaustykite kubeliais. Išskobtą baklažaną ir minkštimą pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Puseles nusausinkite, minkštimą nukoškite.

Įdarui svogūną supjaustykite kubeliais ir kelias minutes pakepinkite su alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą nugarinę ir maišydami kepkite kol iškeps. Sudėkite smulkintus pomidorus, baklažano minkštimą, druską, pipirus, papriką, raudonėlius, ir maišydami kepkite kol neliks skysčio. Baigiant kept sudėkite petražoles.

Baklažano puseles sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, įdarykite įdaru, apliekite bešamelio padažu, uždenkite folija ir kepkite gerą pusvalandį iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kept nuimkite foliją ir pabarstykite sūriu. Kepkite kol sūris išsilydys.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply