Daržovės/ Pieno produktai

Traiškytos bulvytės

Traiškytos bulvytės - bulviukose.lt

Bulvytėms reikės:

  • Mažų šviežių bulvyčių
  • Sviesto
  • Aliejaus (galima naudoti aromatizuotą)
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Šviežių žolelių
  • Sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Gaminimo eiga:

Bulvytes nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenė ir virkite kol apvirs. Viduj turi būti šiek tiek kietos.

Nukoškite, nusausinkite, truputį atvėsinkite. Kiekvieną bulvytę patrėkškite šakute arba bulvių grūstuve. Sudėkite į kepimo skardą (aš patiesiau kepimo foliją (kad nereiktų skardos plaut paskui), nes neturėjau kepimo popieriaus, bet galima tik patepti riebalais ir viskas)

Bulves dariau su dviejų rūšių sviestukais. Pirmas: sumaišiau kambario temperatūros sviestą su šlakeliu aliejaus, žolelėmis, druska ir pipirais. Antras: sviestas, sūris su mėlynuoju pelėsiu, truputį druskos ir pipirų.

Sviesto mišinius uždėkite ant bulvyčių ir kepkite jas įkaitintoje orkaitėje ~10 minučių.

P.S. Tinka kaip garnyras prie karštų patiekalų, kaip priedas prie salotų.

(Šaltinis: VILLA ALPS)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply