Miltiniai nesaldūs gaminiai

Kvietinė duona su raugu

Kvietinė duona su raugu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 450 g kvietinių miltų (550 tipo)
  • 30 g rupių kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių druskos
  • 200 g kvietinio raugo
  • ~300 ml vandens (pyliau truputį daugiau, kad tešla gautųsi tirštos grietinės konsistencijos)

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su druska, raugu ir vandeniu. Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai – 12 valandų.

Ryte tešlą permaišykite, sukrėskite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą ir rauginkite kol išrūgs…pakils dvigubai ir pradės kilti burbulai.

Kepkite iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Paskui temperatūrą sumažinkite iki 180C ir kepkite kol gražiai apskrus.

P.S. Kaip pasigaminti raugą galite rasti ir čia.

(Šaltinis: duonelių karalienė Aguonėlė)

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    aguonele
    liepos 11, 2011 at 6:17 am

    :)) ačiū už tą titulą :*
    O jau duonelė gerai atrodo!!! belieka tik sviesto užsitepti ir karališki pusryčiai paruošti 🙂
    Dėlto kildinimo tai tikrai mistika… manau daug ką duoda ir pats raugas. Iš kokių miltų jis padarytas! Pas mane su juo duonos TOKIOS korėtos gaunas, kad pirštą pro skylutes galima prakišti :)) ir skanios ♥

  • Leave a Reply