Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai

Bulvinių blynų ir baklažano bokšteliai

Bulvinių blynų ir baklažano bokšteliai - buvliukose.lt

Blynams reikės:

  • Keletos bulvių
  • 0,5 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • Druskos, pipirų
  • Žiuspnelio muškato riešuto
  • Žiuspnelio džiovinto peletrūno
  • Žiupsnelio maltų lauro lapų

Baklažanams:

  • 0,5 baklažano
  • Druskos, maltų pipirų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Garnyrui:

  • Kepto orkaitėje burokėlio
  • Raudono vyno acto šlakelio
  • Sojos padažo šlakelio
  • Alyvuogių aliejaus šlakelio
  • Druskos

Padažui:

  • Kefyro varškės
  • Druskos
  • Smulkintos česnako skiltelės
  • Smulkintų žolelių mišinio (petražolės, krapai, svogūnų laiškai)

Gaminimo eiga:

Blynams bulves susitarkuokite kartu su svogūnu, sumaišykite likusius produktus ir išsikepkite blynelius.

Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apibarstykite druska ir palikite pastovėti pusvalandžiui. Nusausinkite, sudėkite ant įkaitinto keptuvėje aliejaus ir kepkite kol apkeps viena pusė. Apverskite, pabarstykite pipirais, petražolėmis, uždenkite ir kepkite kol iškept kita pusė. Išjunkite ugnį ir palikite dar kelioms minutėms keptuvėje uždengtus, kad pasitroškintų.

Garnyrui pamarinuokite burokėlius žemiau išvardintais produktais valandą laiko.

Padažui viską sumaišykite.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Indrė
    liepos 14, 2011 at 6:31 pm

    Tikiu, kad buvo. Vis kažkelintam įraše svaigstu kaip noriu blynų. Bet nekepsiu – nei laiko nėra nei iš ko

  • Reply
    Laura
    liepos 15, 2011 at 6:54 am

    Nu jo, laiko tai reikia 😉

  • Leave a Reply