Tradiciniai patiekalai/ Kiaušiniai/ Padažai, pagardai, užtepai

Naminis majonezas

Naminis majonezas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 150 ml aliejaus (kuo neutralesnio skonio ir kvapo, tuo geriau)
  • Ant šaukštelio galo garstyčių
  • Žiupsnelio druskos, maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Į dubenėlį sudėkite trynį, garstyčias, druską bei pipirus ir išplakite iki vientisos masės.

Į kiaušinio trynio masę plakdami sulašinkite maždaug trečdalį aliejaus. Likusį aliejų plakdami supilkite plona srovele.

Įmaišykite citrinos sultis ir norimus priedus: žoleles, česnaką, ančiuvius ir panašiai.

Jei norite, kad majonezas būtų skystesnis, įmaišykite kelis šaukštus šilto vandens.

(Šaltinis: Reinhold Metz, Hans Szameitat „Šaltieji patiekalai“)

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Keptas kalakuto kumpis marinuotas majonezu - bulviukose.lt
    gegužės 24, 2012 at 9:38 am

    […] gamybos majonezo (į majonezą, kuriuo marinavau, dėjau daugiau garstyčių ir trinto […]

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Salotos su mangais ir kanadietišku omaru - bulviukose.lt
    vasario 26, 2013 at 7:16 pm

    […] juodų alyvuogių Gražgarstės Šviežiai maltų juodųjų pipirų 2 aisbergo salotos lapų Naminio majonezo paskaninto tarkuota laimo žievele, laimo sultimis ir […]

  • Reply
    » Blog Archive » Salotos su mangais ir kanadietišku omaru - bulviukose.lt
    gegužės 31, 2013 at 12:01 pm

    […] Naminio majonezo paskaninto tarkuota laimo žievele, laimo sultimis ir česnaku […]

  • Reply
    » Blog Archive » Keptas kalakuto kumpis marinuotas majonezu - bulviukose.lt
    birželio 5, 2013 at 4:57 pm

    […] gamybos majonezo (į majonezą, kuriuo marinavau, dėjau daugiau garstyčių ir trinto […]

  • Reply
    » Blog Archive » Keptos salierų lazdelės - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    kovo 4, 2014 at 5:32 pm

    […] su jogurtiniais, pesto, majoneziniais, sūrio su mėlynuoju pelėsiu, pomidoriniais  ar kitokiais jūsų mėgiamais padažais. […]

  • Leave a Reply