Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai

Kimči – Kimchi

Kimči - Kimchi - bulviukose.lt

Kimchi – tradicinis Korėjos virtuvės fermentuotas patiekalas, pagamintas iš daržovių su įvairiais pagardais. Tai yra pagrindinis ingredientas daugelyje populiarių korėjiečių patiekalų

Reikės:

  • 1 didžiulio pekino kopūsto arba dviejų mažesnių
  • 0,5 stiklinės druskos
  • 5 stiklinių vandens
  • 1 svogūno
  • 2-3 agurkų (trumpavaisių luptų)
  • 1 ridiko (lupto)
  • 1 nedidelės galvutės česnako (luptos)
  • 1 kriaušės ar obuolio (luptų)
  • ¼ stiklinės žuvies padažo
  • Saujos svogūnų laiškų
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 šaukšto cukraus
  • ~0,5 stiklinės čili pipirų miltelių (geriau dribsnių)
  • 1 šaukšto sezamo
  • Gabaliuko tarkuoto imbiero

Gaminimo eiga:

Pekiną padalinkite į 4-6 dalis, išimkite kotų kietąsias dalis ir skersai padalinkite į dar kelias dalis. Galima smulkiau ir nesmulkinti, tada padažą reiks dėti tarp lapų.

Vandenį sumaišykite su druska, užpilkite ant kopūsto ir palaikykite minimum porą valandų (galima ir per naktį). Kol stovės, keletą kartu permaišykite.

Per tą laiką pasigaminkite padažą.

Agurkus, svogūną, 0,5 ridiko, kriaušę ar obuolį supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite česnakus, užpilkite žuvies padažu susmulkinkite smulkintuvu.

Kitą ridiko pusę, morkas ir svogūnų laiškus supjaustykite šiaudelias, suberkite susmulkintą daržovių padažą.

Supilkite cukrų, suberkite čili miltelius, smulkintą imbierą, sezamą. Gerai išmaišykite.

Pekino kopūstą 3 kartus perplaukite šaltame vandenyje.

Kopūstus sumaišykite su padažu.

Sudėkite į indą ir laikykite kambario temperatūroje 1-2 paras. Paskui galite sudėti (nepridėkite pilnų, turi likti šiek tiek vietos, nes vykstant fermentacijos procesui, visa masė kyla į viršų) į mažesnius indelius ir laikykite šaldytuve.

(Šaltinis: čia)

 Kimči - Kimchi - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

14 Comments

  • Reply
    Jurga
    rugpjūčio 8, 2011 at 12:46 pm

    Dar pažiūrėk „Kimchi battle“. Ten vien apie kimchi rodo :))
    Aš vis kažkodėl atidėlioju jo gaminimą 🙂

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 8, 2011 at 3:08 pm

    Pabandysiu 😉
    Jei vis atidėlioji, vadinasi neatėjo tam laikas…bent aš taip visada taip save guodžiu, kai ko nors vis neprisiruošiu daryti 😉

  • Reply
    Forelle
    rugpjūčio 8, 2011 at 3:54 pm

    Esam ragavę, patiko, yrui labiausiai, bet gaminti vis nedrįstu dėl … per didelio produktų sąrašo 🙂 niekad namie visko reikiamo neturiu, da manajam recepte lyg ir egzotikų daugiau, bet dar ateis laikas, ar po metų, ar po dviejų ir aš išbandysiu.

  • Reply
    Viktorija
    rugpjūčio 8, 2011 at 5:20 pm

    Ir aš vis žiūriu į kimčį, žiūriu… Bet matyt dar nepribrendau 🙂

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Agurkų kimči (kimchi) - bulviukose.lt
    rugsėjo 16, 2011 at 3:23 pm

    […] P.S. Šis, agurkų kimči, man gal net buvo skanesnis už pekino kopūstų. […]

  • Reply
    Asta
    vasario 23, 2012 at 1:22 pm

    Noriu paklausti, o koks čia žuvies padažas naudojamas?

  • Reply
    Laura
    vasario 23, 2012 at 1:55 pm

    Asta, video, iš kurio nužiūrėjau šį kimchi, naudoja terminą „Fish sauce“, tai ir išverčiau pažodžiui…jo turėtų būti prekybos centruose sojų padažų arba azijietiškų prekių skyreliuose. Manau nebus didelio skirtumo, jei naudosi ir kokį „Oyster sauce“ ar panašiai.

  • Reply
    Viktoras
    liepos 8, 2012 at 4:43 pm

    Ka tik sudejau i stiklaini, lauksiu dabar nekantriai diena ar dvi 🙂

  • Reply
    Laura
    liepos 10, 2012 at 8:05 am

    Viktorai, tikiuosi patiks! Aš irgi vis noriu pasidaryt, bet šviežios daržovės iš mamos daržo man užgožia šį norą, palauksiu vėlaus rudenio 😉

  • Reply
    Vytalka
    lapkričio 25, 2012 at 3:23 pm

    Siuo metu esu Korejoje, labai skanus Kim chi. Abejojantiems rekomenduoju pasidaryti ir paragauti, nes jau dabar pats ieskau recepto 🙂

  • Reply
    Laura
    lapkričio 26, 2012 at 10:07 pm

    Manau, kad Korėjoje jis ir skaniausias 🙂

  • Reply
    Jurgis
    vasario 10, 2013 at 3:57 pm

    Kalbejaus su korejieciais. Jie rekomendavo laikyti minimum savaite. Ir dave ragauti triju metu islaikymo, o pasakojo apie mociutes darytus pries septynerius metus. Taigi, kantrybes delikatesui.
    O tie, kas dar nepribrendo, pasidarykite dabar ir drauge breskite 🙂

  • Reply
    Laura
    vasario 11, 2013 at 9:33 am

    Mielai paragaučiau 7 metų kimchi 🙂

  • Reply
    » Blog Archive » Agurkų kimči (kimchi) - bulviukose.lt
    birželio 5, 2013 at 5:20 pm

    […] Šis, agurkų kimči, man gal net buvo skanesnis už pekino kopūstų. Su kepta kiaulienos šonine tai dera […]

  • Leave a Reply