Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai

Moliūgų džemas su šalavijais

Moliūgų džemas su šalavijais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1,5 kg moliūgo (jau be sėklų ir odos)
  • 500 g cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 aitriosios paprikos ankšties
  • 0,5 stiklinės vandens
  • Saujelės smulkintų šalavijo lapelių
  • Šlako balzaminio acto

Gaminimo eiga:

Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.

Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, įdėkite išvalytą nuo sėklų aitriosios paprikos ankštį ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.

Sudėkite šalaviją, įpilkite balzaminio acto ir virkite dar ~10 minučių.

Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.

Jums taip pat gali patikti

2 komentarai

  • Reply
    Eglė
    lapkričio 17, 2013 at 5:52 pm

    klausimas: ar paprikos ankštį dėti nesmulkintą? kuo būtų galima pakeisti šalaviją? šlakas acto – tai maždaug šaukštelis? koks actas tinkamiausias? oi, gavosi net keturi klausimai 🙂

  • Reply
    Laura
    lapkričio 19, 2013 at 11:44 am

    Egle, paprikos ankštį reikia susmulkinti, šalavijo keist nereikėtų, nes čia yra moliūgų džemas būtent su šalaviju, bet aišku kitų žolelių įdėti nedraudžiama…pabandykite peletrūną 😉 Šiam kiekiui 2 šaukštai balzaminio acto būtų pats tas, jei norėsis dar, įpilkite dar 😉

  • Leave a Reply