Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai

Aštrus padažas Luizianos stiliumi

Aštrus padažas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 570 g raudonų čili pipirų
  • 4 nuluptų ir perpjautų pusiau česnako skiltelių
  • 1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių bazilikų
  • 1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių raudonėlių
  • 1 stiklinės obuolių acto
  • 1 kupino šaukštelio druskos
  • 1 kupino šaukštelio cukraus

Gaminimo eiga:

Pipirus nuplaukite, sudėkite į aliejumi pateptą skardelę ir dėkite po maksimaliai įkaitintu griliu kelioms minutėms arba kol odelė pradės juoduoti. Apverskite ir dar pakepkite.

Pipirus sudėkite į indą ir sandariai uždenkite (tinka ir maišelis).

Kai atvės išimkite ir nulupkite odelę. Perpjaukite išilgai, išskleiskite ir peiliu nugremžkite nuo odos.

Į  puodą supilkite actą, sudėkite nuluptus pipirus su visomis sėklomis, suberkite žoleles, druską, cukrų. Užvirkite ir pavirkite ~5 minutes. Viską pertrinkite per sietelį (prieš tai aš dar pasmulkinau blenderiu), supilkite atgal į puodą ir dar kartą užvirkite. Supilstykite padažą į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite.

(Šaltinis: Forelle)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    rugpjūčio 28, 2011 at 2:28 pm

    Ne per didelis indelis? Aš tokius aštrumynus į pačius mažiausius konservuoju, nes ir poros šaukštelių ilgam užtenka.

    • Reply
      Laura
      rugpjūčio 28, 2011 at 5:33 pm

      Kad čia ~200ml…nėra toks ir baisiai didelis. Be to, kaip taisyklė, kai indelių nereikia, tai visur mėtosi, kai reikia – nėra.

    Leave a Reply