Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Moliūgų džemas su šonine

Moliūgų džemas su šonine - bulviukose.lt

Džemui reikės:

  • 1,5 kg moliūgo
  • 500 g cukraus
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 100 g šalto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Maltų kvapiųjų pipirų
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Maltu lauro lapų
  • Malto muškato riešuto

Gaminimo eiga:

Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.

Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.

Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.

Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    rennie
    rugsėjo 14, 2011 at 7:43 am

    Kaip čia įdomiai 🙂

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 14, 2011 at 7:56 am

    Aj, pradėjo patikti deriniai saldu-sūru….manau šis eksperimentas pavyko 🙂

  • Reply
    Albertas
    rugsėjo 14, 2011 at 3:27 pm

    O kokia sonine naudoti? saltai/karstai rukyta ar zalia? O geriau daugiau riebaliuko ar kudos mesytes? Aciu!

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 14, 2011 at 5:39 pm

    Naudojau šalto rūkymo…nei labai riebi, nei labai kūda nėra gerai…geriausia balansas…truputį riebalo ir truputį raumenuko 😉

  • Leave a Reply