Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Virtinių arba koldūnų tešla, kuri NESITRAUKIA

Virtinių tešla, kuri nesitraukia - bulviukose.lt

Darant virtinius arba koldūnus labiausiai erzindavo kočioti tešlą, kuri kočiojant, pastoviai grįždavo į beveik pradinę padėtį. Dėkui Rennie, kad išgelbėjo nuo begalinio tešlos kočiojimo, kuris užimdavo daugiau laiko, nei virtinukų kraštelių raitymas!

Reikės:

  • 3 stiklinės miltų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 stiklinės verdančio vandens

Gaminimo eiga:

Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Kočiokite kai tešla praauš.

Jums taip pat gali patikti

72 Comments

  • Reply
    rasa
    sausio 16, 2013 at 10:13 am

    Pabandžiau Jūsų receptuką, buvau labai maloniai nuistebinta, proporcijos idealios, minkosi fantastiųkai prie kočėlo nelimpa, miltų kočiojant nereikia, švarus darbas. Pirmą kart gyvenime man patiko gaminti miltinius patiekalus 🙂

  • Reply
    Laura
    sausio 17, 2013 at 8:53 am

    Rasa, valio! 🙂

  • Reply
    Darius
    kovo 18, 2013 at 5:53 pm

    Superinis receptukas. Ačiū.

  • Reply
    Laura
    kovo 18, 2013 at 7:39 pm

    Prašom, prašom.

  • Reply
    Meilė
    balandžio 4, 2013 at 11:37 am

    Pats didžiausias AČIŪ. Tešla nebesitraukia, nebelimpa, ir vienas malonumas gamint, ko anksčiau nejausdavau.

  • Reply
    Laura
    balandžio 4, 2013 at 9:06 pm

    Meile, liuks 😉

  • Reply
    as
    rugpjūčio 2, 2013 at 11:15 am

    Pamėginau ir aš – nusivyliau… Tešla kaip plastelinas kažkoks.

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 2, 2013 at 8:35 pm

    As, ir drugeliai ne visiems gražūs 😉

  • Reply
    Ramune
    vasario 13, 2014 at 10:28 am

    Man patiko , kaip pirma syk darant virtinius, tokia tesla nei sudetinga nei imantri , tokia paprasta, suklysti neimanoma 🙂 Aciu 😉

  • Reply
    Laura
    vasario 13, 2014 at 6:01 pm

    Ramune, prašom prašom 😉

  • Reply
    Rasita
    vasario 17, 2014 at 10:58 am

    Super 🙂

  • Reply
    Laura
    vasario 17, 2014 at 2:53 pm

    Rasita, aš irgi taip manau! 😉

  • Reply
    Liucija
    vasario 28, 2014 at 10:35 am

    Labai maloni tešla! Jau ilsisi ant stalo, gaminsim širdelės formos virtinukus su vyšniomis 😛

  • Reply
    Laura
    vasario 28, 2014 at 9:38 pm

    Liucija, oho širdelės formos! Įsitikinusi, kad gavosi skanūs 😉

  • Reply
    stikline
    kovo 4, 2014 at 6:48 pm

    Kiek ml/g ta stikline galima pasitikslint tiems kam gavosi idealiai? nes as cia visokiu turiu 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 5, 2014 at 8:04 am

    250 ml

  • Reply
    laima
    kovo 11, 2014 at 3:32 pm

    tikrai gerasa receptukas tik i tesla butinai norisi ziupsnelio druskos 🙂

  • Reply
    kora
    gegužės 18, 2014 at 7:23 pm

    nepatiko tesla,o ypac vyrui,tradicine koldunu tesla geresne:)

  • Reply
    Laura
    gegužės 18, 2014 at 8:49 pm

    kora, nepatiko, tai nepatiko 😉

  • Reply
    Egle
    gegužės 27, 2014 at 2:06 pm

    Super !!!! Aciu labai uz gera teslos recepta!;)

  • Reply
    Laura
    gegužės 27, 2014 at 7:02 pm

    Egle, prašom 😉

  • Reply
    Aiva
    birželio 11, 2014 at 8:25 am

    zinojau panasu recepta su panasiom proporcijom tik dar dedavosi kiausinis, bet sis receptas daug paprastesnis ir net skanesni koldunai gavosi, nes tesla issikocioja iki super plono blyno ir aisku viskas priklauso dar ir nuo idaro, bet as dariau ir su farsu ir su bulviu idaru, gavosi nerealiai skaniai ir kad sitaip paprasta buvo tuos koldunus sulipdyt 🙂 fantastika 🙂 aciu uz recepta 🙂

  • Reply
    Laura
    birželio 11, 2014 at 8:01 pm

    Aiva, kaip faina 😀 Mano tinklalapyje ši tešla pasirodo labai populiari 🙂

  • Reply
    Ramune
    birželio 19, 2014 at 11:36 am

    Siandien isbandziau, lieku skoloj 🙂 super paprasta, net as nieko nesugadinau!

  • Reply
    Vitalija
    birželio 30, 2014 at 6:23 pm

    Fantastinis receptas! Labai ačiū 🙂

  • Reply
    Laura
    birželio 30, 2014 at 7:21 pm

    Prašom 😉

  • Reply
    as
    liepos 5, 2014 at 2:48 pm

    Deja,bet tesla gavosi kieta,vos minkoma. Padariau is ju 7 ciburekiukus ir iskepiau,neblogai gavos,valgyt galima. Kita tesla ismeciau,nes nesimynke,dariau is dvieju normu. Gaila produktu,darbo ir laiko.

  • Reply
    Laura
    liepos 7, 2014 at 3:32 pm

    as, kažką ne taip padarėt, nes kaip matot iš kitų komentarų, dauguma yra patenkintų. Ir apskritai, nesuprantu, kodėl iš koldūnų tešlos kepėt čeburekus???

  • Reply
    angela
    liepos 9, 2014 at 9:41 pm

    …kur as buvau,kad anksciau tavo recepto nemaciau:D ACIU uz paprasta,bet Gera recepta
    P 10 Balu 🙂

  • Reply
    Laura
    liepos 11, 2014 at 8:23 am

    Angela, prašom 😉

  • Reply
    Audrone
    rugsėjo 9, 2014 at 1:16 pm

    Pabandžiau ir aš. FANTASTIKA. O svarbiausia – dar ir skanu, ne tik malonu gaminti. Jaučiu pirktinių koldūnų dabar ilgai nepirksiu. AČIŪ !!!!

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 9, 2014 at 5:57 pm

    Super 😉

  • Reply
    Monika
    spalio 16, 2014 at 1:20 pm

    Pati tesla minkosi nerealiai, jau galvoju busiu atradusi stebuklinga virtinuku tesla, BET … neskani deja labai: /

  • Reply
    marijus
    spalio 28, 2014 at 2:30 pm

    Fantastiskas receptas!!!!!

  • Reply
    zivile
    lapkričio 16, 2014 at 6:08 pm

    labai patiko receptas:)

  • Reply
    liepa
    lapkričio 17, 2014 at 3:36 pm

    Pati tesla minkosi labai gerai, bet nesupratau, visi iki vieno kolduno isiro. ….Labai labai nusivyliau, daugiau niekada negaminsiu palei sita recepta!

  • Reply
    Lurda
    lapkričio 20, 2014 at 9:06 am

    Mano mama zinojo si recepta, bet nesenai juos pasidalino,o as atradau ir pas jus ji. Kam neisejo is sitos teslos virtinukai,tai matyt laukete kol atsals vanduo,o cia reikia nelaukti,kol atsals,tada tesla darosi gumine. I tesla idekite drukos,kam patinka. Tesla gaunasi neriali,lengvai kociojasi. Man truputeli plysinejo,taciau nieko baisaus,dariau truputi storesnius virtinukus. Visa seimyna buvo suzaveta. Nuostabu Laura,kad pasidalinate su kitais receptu, nes mano mama liepe nieku gyvu neisduoti sio recepto 😀

  • Reply
    ZED
    lapkričio 20, 2014 at 12:36 pm

    Labai dekoju uz toki receptuka ,katik pabandziau (apakes)pavyko

  • Reply
    Laura
    lapkričio 23, 2014 at 4:21 pm

    Skanaus visiems 😉

  • Reply
    dovile
    gruodžio 14, 2014 at 8:23 pm

    viena stikline 250 ml ar cia jau trys stiklines miltu tiek turi buti? :/

  • Reply
    Laura
    gruodžio 15, 2014 at 12:23 pm

    Dovile, standartinės stiklinės tūris yra 250 ml. O tešlai reikia 3 standartinių stiklinių miltų.

  • Reply
    raminta
    gruodžio 16, 2014 at 12:23 pm

    Neareliai superine tesla,aciu

  • Reply
    Koldune
    gruodžio 16, 2014 at 5:04 pm

    Tešla tikrai gerai minkosi, gavasi gražūs koldūnai, bet… verdant beveik visi išsileido ir tapo vos ne košė….. 🙁

  • Reply
    Laura
    gruodžio 16, 2014 at 7:59 pm

    Ne per ilgai virėt?

  • Reply
    laura
    sausio 19, 2015 at 12:53 pm

    labai gera tesla super.:-)

  • Reply
    Elita
    sausio 24, 2015 at 3:11 pm

    Aciu….didelis aciu…Realiai kengvas budas teslai ruosti !!!

  • Reply
    IRMIS
    sausio 26, 2015 at 6:30 pm

    Puiki tesla,viskas gavosi puikiai,dar nebandziau kepti riebaluose,bet tikiuosi viskas bus ok.DEKUI

  • Reply
    zyzius
    vasario 1, 2015 at 4:15 pm

    Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejum .kaip suprasti?:)

  • Reply
    zyzius
    vasario 1, 2015 at 4:16 pm

    kaip suprasti, stiklines miltu istrinti aliejumi??

  • Reply
    Laura
    vasario 2, 2015 at 7:18 pm

    Zyzius, supilkite į dubenį miltus, ant viršaus užpilkite aliejų ir trinkite visą masę tarp pirštų, kol aliejus įsimaišys į miltus. Ar suprantamai paaiškinau?

  • 1 2

    Leave a Reply