Daržovės/ Pieno produktai

Bulvės užkeptos Raclette sūriu

Bulvės užkeptos Raclette sūriu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Bulvių
  • Druskos
  • Aliejaus
  • Sviesto
  • Šalto rūkymo šoninės
  • Smulkinto šalavijo
  • Raclette sūrio

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustykite ketvirčiais ir apvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite. Nugarinkite, įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite sviesto ir lengvai pakratykite, kad pasidengtų riebalais.

Bulves sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje ~10-15 minučių arčiau viršutinio kaitinimo elemento.

Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir padėliokite ant bebaigiančių kepti bulvių, užberkite smulkintus šalavijus. Kai šoninė apskrus, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite kol sūris išsilydys, bet ne daugiau.

P.S. Tobulas sūris lydymui. Bulves ypač „papuošė“ savo skoniu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Rosita
    kovo 9, 2012 at 8:50 am

    Tikra Šveicarija lietuviškoje lėkštėje 🙂 Šį sūrį šveicarai yra taip pamėgę, kad jį lydo ir ant paprikų, cukinijų, baklažanų. Mes, lietuvaičiai, išbandėm ir ant mėsytės 🙂 Bet, žinoma, ant bulvyčių – skaniausia!!! Ačiū už atgaivintus gražius prisiminimus!!!

  • Reply
    Laura
    kovo 9, 2012 at 10:17 am

    Dėkui 😉 Šis sūris tikrai ne iš tų, kuris greitai pasimiršta…būtinai reiks išbandyti ir su kitomis daržovėmis 😉

  • Leave a Reply