Daržovės/ Grybai/ Tradiciniai patiekalai

Buriejus. Burokėlių ir grybų užkandis

Buriejus - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 keptų orkaitėje (arba virtų) burokėlių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 6 džiovintų grybų
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Trintų kmynų

Gaminimo eiga:

Nuluptus burokėlius stambiai sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais.

Plunksnelėm pjaustytą svogūną pakepinkite su aliejumi. Kai suminkštės, sudėkite išmirkytus ir siaurom juostelėm pjaustytus grybus. Kepkite dar kelias minutes.

Burokėlius sumaišykite su kepintais svogūnais su grybais, pagardinkite druska ir kmynais.

Šį garnyrą galima valgyti ir karštą. Tuomet, kai baigs kepti grybai, sudėkite į keptuvę burokėlius ir kepkite, kol jie pašils.

Tinka valgyti su bulvėmis, silke, kiauliena.

(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo“)

Jums taip pat gali patikti

7 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    lapkričio 14, 2011 at 8:10 am

    Labai įdomus receptas 🙂 Dabar susimąsčiau, jog tos knygos dar neturiu, nes man ji pasirodė tokia pop’sinė – paneik mano nuomonę, please! 😉

  • Reply
    Laura
    lapkričio 14, 2011 at 9:30 am

    Pirk, pirk ir dar kartą pirk!
    Kiekvienas receptas neišgalvotas, o iš senų žmonių lupų, iš įvairių Lietuvos kampelių, tarmiškai surašytas. Tikra Lietuvos kaimo kulinarijos istorija. Seni, bet genialūs ir jau pamiršti produktų deriniai 😉

  • Reply
    Mindaugas
    lapkričio 15, 2011 at 10:10 am

    Oki, Laura, taip ir padarysiu, nors žinau, kad žmoną tik dar labiau sunervinsiu (šypt, šypt), mat numej veitos nėrrr visai.. 😀 Todėl pradėjau e-books siųstis, tačiau, tai nėra taip malonu vartyti ir skaityti, kaip originalią knygą 🙂

  • Reply
    Laura
    lapkričio 15, 2011 at 11:26 am

    Aš irgi tų e-books’ų turių gyvą velnią. Nesenai pradėjau atsirinkinėti ir trinti nereikalingas. Pasiliksiu pačias pačiausias ir tai klausimas ar kada į jąs pažiūrėsiu, nes irgi „gyvų“ knygų turiu pakankamai 😉

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    lapkričio 17, 2011 at 8:39 am

    koks įdomus pavadinimas! Kas su burokėliais tai iškart žinau, kad man tiktų, bet va gaila šiemet grybų nepridygo, tai nei prisišaldžiau, nei prisidžiovinau

  • Reply
    Laura
    lapkričio 17, 2011 at 12:53 pm

    Man irgi šiemet su grybais kukliai…pernykščius naudojau…

  • Reply
    Eglė
    lapkričio 17, 2011 at 5:38 pm

    Mindaugai, „Metai už stalo“ popsinė? Tu gal juokauji?? Absoliučiai nepopsinė knyga ir, manau, kad leidėjams netgi buvo nuostolinga. bet užtai kokio gerumo!

  • Leave a Reply