Aukso fondas/ Mėsa/ Pieno produktai/ Sumuštiniai

Karštas sumuštinis „Monstras“

Karštas sumuštinis "Monstras" - bulviukose.lt

Reikės:

  • 6 riekelių forminės duonos
  • Sviesto riekelėms aptepti
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 6 parūkytų plonų dešrelių
  • 1 šaukštelio sviesto (dešrelėms)
  • 1 šaukštelio pomidorų pastos (dešrelėms)
  • Šlako balzamiko acto glazūros (galima keisti balzamiko actu)
  • Druskos
  • Aitriosios paprikos miltelių
  • 6 riekelių fermentinio sūrio
  • 3 šaukštelių aštrių garstyčių

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite sausą keptuvę, dėkite forminės duonos riekels ir paskrudinkite iš vienos pusės. Atvėsinkite. Ant paskrudusios pusės užtepkite plonai sviesto. Ant nepaskrudintos pusės 3 riekeles aptepkite majonezu, 3 – pomidorų pasta.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite dešreles ir trumpai apkepkite, baigiant kept įdėkite pomidorų pastos, įpilkite balzamiko acto, druskos ir aitriosios paprikos. Pakepinkite apie minutę.

Ant pomidorų pasta apteptų riekelių pusių dėkite po griežinėlį sūrio, ant viršaus po 2 dešreles, ant dešrelių vėl po griežinėlį sūrio ir užvoškite likusiomis riekelėmis majonezu pateptomis riekelėmis (apskrudusi pusė turi žiūrėti į viršų).

Sumuštinius dėkite į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris pradės burbuliuoti. Ištraukę sumuštinius palaikykite 2 minutes, kad truputį atvėstų. Tada uždėkite ant kiekvieno po šaukštelį garstyčių.

Prieš valgant, garstyčias išsilyginkite peiliu po visą riekelės paviršių.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply