Mėsa

Knyga „Patiekalai iš sraigių“

Patiekalai iš sraigių knyga - bulviukose.lt

Darėme, darėme ir pagaliau padarėme. Mes, tai: aš – receptai ir gamyba, sesė – fotografija ir maketavimas. Visa tai truko 2 metus. Tikslas minimum buvo išsileisti knygą sau, ką ir padarėme 😉

Knygą sudaro 52 receptai, t.y.: karšti užkandžiai, kepiniai iš tešlos, salotos, sriubos, makaronų patiekalai, troškinukai, apkepėlės, antri karštieji patiekalai.

Gaila, kad visi patiekalai buvo gaminti po vieną kartą (tačiau atidžiai ir viską „n“ kartų apgalvojus), nes nežinau ar būtų buvę įmanoma fiziškai prisirinkti tiek sraigių. Pliusas tame, kad visi pagaminti patiekalai buvo čia pat ne vieno žmogaus sudegustuoti ir manau neblogai įvertinti. 🙂

P.S. Dėl knygos užsakymo kreipkitės elektroniniu paštu laura@nullbulviukose.lt

Patiekalai iš sraigių knyga - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

23 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    sausio 24, 2012 at 3:17 pm

    Oho, šaunuolė 😉 Kur būtų galima pamatyti turinį? O kodėl tik 52 receptai? 🙂

  • Reply
    Inga
    sausio 24, 2012 at 5:05 pm

    Ne „ne blogai įvertinti“, o „Labai gerai įvertinti“. Mano vyras dar iki šiol prisimena tuos laikus ir svaigsta kaip smagu buvo, kai tiesiai iš po fotografavimo ragaudavo sraigių patiekalus

  • Reply
    Laura
    sausio 24, 2012 at 5:47 pm

    52 receptai, 76 puslapiai. Manau tai solidus ir pakankamas skaičius. Norėjosi pateikti įvairesnių receptų, skirtingų skonių, formų, patiekimo 😉
    Inga 😛 Va prašo turinio, reiks tau jį nufotkinti 😉

  • Reply
    oditele
    sausio 24, 2012 at 7:01 pm

    sveikinu – šaunuolė 😉 drąsus pasirinkimas, nes ne kiekvienas išdrįs paragauti sraigių, o jų LT ir gauti sunkiau.. noras pasigaminti kažką tikrai yra ir šiek tiek baugoka ar patiks 😉 o iš kur gavot tiek sraigių gamybai?:)

  • Reply
    Laura
    sausio 24, 2012 at 7:57 pm

    Oditėle, ačiū 😉 O gauti sraigių Lietuvoje tikrai nesunku, vasarą jų galima rasti pamiškėse, upių pakrantėse, šlaituose ir panašiai…tik reikia ieškoti kur drėgmės daugiau. Beje sraiges sezono metu (gegužės, birželio mėnesiais) Lietuvoje kaip ir grybus, uogas superka perdirbimo įmonės. O gamybai ir pati visą sezoną rinkau, ir padėjėjų turėjau 🙂

  • Reply
    Forelle
    sausio 25, 2012 at 7:08 pm

    Sveikinu! Knyga labai laukta ir nekantrauju gyvai pavartyti

  • Reply
    Laura
    sausio 26, 2012 at 1:32 pm

    Forelle 😉

  • Reply
    Nida
    vasario 5, 2012 at 4:20 pm

    Labai graziai knyga atrodo! Formatas mielas – ne per didele, ne per maza. Bravo! Ir ideja apie knyga su sraigemis – puiki. Tikro sviezio oro gusis lietuviskoje virtuveje:)

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    vasario 5, 2012 at 9:16 pm

    labai dailiai atrodo. Komplimentai sesei, kiek įmanoma pastebėti, nuotraukos labai puikios. Šaunu, kad knyga teminė.Nors man dar reiktų barjerą perlipti, kad įsidrąsinčiau sraigę valgyti. Nesakau niekada, bet kol kas dar ne…

  • Reply
    Laura
    vasario 6, 2012 at 2:54 pm

    Nida, dėkui 😉 Tik su tais gūsiais įdomu kaip gausis, kad tik jie ir nepasiliktų mano virtuvėje, nes leidyklos giria, bet leist neapsiima, per daug specifinė tema…sukam galvas kaip kitaip platint….

  • Reply
    Laura
    vasario 6, 2012 at 2:55 pm

    Dalia, teisingai, niekada nesakyk niekada 😉

  • Reply
    rennie
    kovo 1, 2012 at 7:30 pm

    Šaunuolės! Labai norėčiau pavartyti. O 52 receptai tik su sraigėmis, tai netgi labai daug 🙂 Nuoširdžiausi sveikinimai!

  • Reply
    Laura
    kovo 1, 2012 at 9:08 pm

    Dėkui, Rennie 😉

  • Reply
    Viktorija
    kovo 3, 2012 at 4:15 pm

    Šaunuolės! Labai viliojančiai atrodo, bet aš kol kas irgi prie tų, kurie nedrįsta pasigaminti sraiges. Gal kada nors busiu drąsesnė 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 3, 2012 at 8:47 pm

    Viktorija, dėkui, ne visi valgo mėsą, o ką jau apie sraiges kalbėti 😉

  • Reply
    Indrė
    kovo 4, 2012 at 8:55 am

    Oooo sraigės – pati niekad negaminau, bet mielai valgyčiau 🙂

  • Reply
    Odeta
    kovo 17, 2012 at 12:23 am

    Labai megstu sraiges ir tavo gaminamus receptus. Todel jau stoju i eile del knygos:)

  • Reply
    Laura
    kovo 17, 2012 at 2:19 pm

    Indre, ir tai gerai 🙂

    Odeta, ok įtraukiu į sarašą 😉

  • Reply
    Odeta
    kovo 31, 2012 at 6:15 pm

    Laura, Būsiu kokias 2,5 savaitės ne LT, tai dėl knygos, aš labai jos laukiu ir kai ji bus, tikrai pirksiu:)

  • Reply
    Jurga
    gegužės 3, 2012 at 5:25 pm

    o gal galima butu paprasyti/sulaukti kokio recepto is sraigiu? labai knieti isbandyti 🙂

  • Reply
    Laura
    gegužės 3, 2012 at 7:35 pm

    Jurga, kai darysiu tai ką dažniausiai darau, t.y. sraiges su česnaku ir krapais pasistengsiu nepamiršt nufotografuoti 😉

  • Reply
    Jurga
    gegužės 4, 2012 at 10:14 am

    liuks, labai lauksiu! 🙂

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Kauno rajono žemdirbių šventė “Rudens sambariai 2012″ - bulviukose.lt
    rugpjūčio 31, 2012 at 10:34 am

    […] norinčius supažindinsim su savo knyga “Patiekalai iš sraigių” . Bus galima įsigyti paragauti sluoksniuotos tešlos užkandėlių su sraigėmis. Kviečiu […]

  • Leave a Reply