Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Vištiena kinietiškai – Guo Bao

Vištiena kinietiškai - Guo Bao - bulviukose.lt

Reikės:

  • 300 g vištienos file
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • Pakepintų sezamo sėklų

Marinatui:

  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukštelio ryžių acto
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 2/3 šaukštelių malto imbiero

Padažui:

  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto rų cukraus (kadangi mano sojos padažas buvo saldus, cukraus nedėjau, dėjau truputį druskos)
  • 3 šaukštų vandens
  • 1 šaukšto (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustykite kubeliais arba juostelėmis – kaip kam patogiau.

Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo vištieną ir palikite pasimarinuoti kokiai valandai.

Vištienos gabaliukus apvoliokite krakmole ir kepkite su aliejumi gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažui vandenį sumaišykite su krakmolu, sudėkite likusius produktus. Supilkite į puodelį ir maišydami virkite kol sutirštės. Užpilkite ant vištienos gabaliukų ir maišydami kaitinkite, kol gabaliukai gražiai aplips padažu. Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis.

P.S. Fantastika!

(Šaltinis: radau pas Oditėlę, pasitobulinau pas aj-receptai)

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    oditele
    balandžio 4, 2012 at 5:00 pm

    nuostabiai skaniai atrodo:)

  • Reply
    Laura
    balandžio 4, 2012 at 5:37 pm

    Ačiū, Oditėle. Pas tave taip pat, kitaip nebūčiau susigundžius 😉

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Kiaulienos šoninė kinietiškai - bulviukose.lt
    gegužės 28, 2012 at 6:06 pm

    […] Šitaip dariau vištieną, pabandžiau su šonine…super. Šoninę prieš marinuojant reiktų išsivirti arba išsikepti […]

  • Reply
    Paveikslai
    liepos 20, 2012 at 5:46 pm

    Pats megstamiausias patiekalas kinieciu restorane, deja pats gamintis nemoku 🙁

  • Reply
    Laura
    liepos 21, 2012 at 1:51 pm

    Paveiksle, jei nebandysi, tai ir neišmoksi 😉

  • Reply
    » Blog Archive » Kiaulienos šoninė kinietiškai - bulviukose.lt
    birželio 5, 2013 at 4:54 pm

    […] Šitaip dariau vištieną, pabandžiau su šonine…super. Šoninę prieš marinuojant reiktų išsivirti arba išsikepti […]

  • Leave a Reply