Daržovės/ Grybai/ Kiaušiniai/ Pieno produktai

Bobausių ir bulvių apkepas su pelėsiniu sūriu

Bobausių ir bulvių apkepas su pelėsiniu sūriu

Reikės:

  • Bobausių
  • Sviesto
  • Svogūno
  • Kietai virtų kiaušinių
  • Grietinės
  • Smulkintų krapų, svogūnų laiškų, petražolių
  • Druskos
  • Bulvių
  • Sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. Kol bobausiai virs, patalpą, kurioje jie verda vėdinkite, nes verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas.

Bulves supjaustykite storais griežinėliais ir išvirkite sūdytame vandenyje.

Į keptuvę sudėkite bobausius, įdėkite sviesto, smulkinto svogūno ir šutinkite uždengę 15-20 minučių. Sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius, grietinės (nepagailėkite), druskos, smulkintų žolelių ir išmaišykite.

Formelę ištepkite sviestu, suguldykite bulves, užpilkite bobausiais ir kepkite iki 170C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~15 minučių. Užtrupinkite sūrį ir dar pakepkite kol jis išsilydys.

(Šaltinis: Idėja iš knygos „Vegetariškoji virtuvė“ 1936 m.)

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Odeta
    balandžio 24, 2012 at 6:15 pm

    Na, Tu čia ir pavarei, dar tokių gėrybių gyvenime nesu bandžiusi, nors mane visi vadina „viską vartojanti“:) Dabar kokias 2 dienas studijuosiu….kas jie per grybai….

  • Reply
    Laura
    balandžio 25, 2012 at 9:08 am

    Jei viską vartoji, tai būtinai paragauk. Sezono metu jų būna ir pirkti, kaip turguj nežinau, bet pakelėse ties Prienais ir Dzūkijoje tikrai pardavinėja.

  • Reply
    rennie
    balandžio 26, 2012 at 12:39 pm

    Skanumėlis 🙂 Aš dar šiemet bobausių paragauti nespėjau, bet šį savaitgalį trauksiu į Dzūkiją, reiks atsigriebti 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 26, 2012 at 12:54 pm

    Šis savaitgali turėtų būti pats bobausių pikas, nes praeitą dar nedidelius rinkom 😉

  • Reply
    Bulvių košė » Blog Archive » Bobausiai su ožkos sūriu ir polenta - Receptai
    gegužės 7, 2015 at 4:13 pm

    […] Kaip virti bobausius, rasite čia. […]

  • Leave a Reply