Reikės:
- Bobausių
- Sviesto
- Svogūno
- Kietai virtų kiaušinių
- Grietinės
- Smulkintų krapų, svogūnų laiškų, petražolių
- Druskos
- Bulvių
- Sūrio su mėlynuoju pelėsiu
Gaminimo eiga:
Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. Kol bobausiai virs, patalpą, kurioje jie verda vėdinkite, nes verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas.
Bulves supjaustykite storais griežinėliais ir išvirkite sūdytame vandenyje.
Į keptuvę sudėkite bobausius, įdėkite sviesto, smulkinto svogūno ir šutinkite uždengę 15-20 minučių. Sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius, grietinės (nepagailėkite), druskos, smulkintų žolelių ir išmaišykite.
Formelę ištepkite sviestu, suguldykite bulves, užpilkite bobausiais ir kepkite iki 170C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~15 minučių. Užtrupinkite sūrį ir dar pakepkite kol jis išsilydys.
(Šaltinis: Idėja iš knygos „Vegetariškoji virtuvė“ 1936 m.)
5 Comments
Odeta
balandžio 24, 2012 at 6:15 pmNa, Tu čia ir pavarei, dar tokių gėrybių gyvenime nesu bandžiusi, nors mane visi vadina „viską vartojanti“:) Dabar kokias 2 dienas studijuosiu….kas jie per grybai….
Laura
balandžio 25, 2012 at 9:08 amJei viską vartoji, tai būtinai paragauk. Sezono metu jų būna ir pirkti, kaip turguj nežinau, bet pakelėse ties Prienais ir Dzūkijoje tikrai pardavinėja.
rennie
balandžio 26, 2012 at 12:39 pmSkanumėlis 🙂 Aš dar šiemet bobausių paragauti nespėjau, bet šį savaitgalį trauksiu į Dzūkiją, reiks atsigriebti 🙂
Laura
balandžio 26, 2012 at 12:54 pmŠis savaitgali turėtų būti pats bobausių pikas, nes praeitą dar nedidelius rinkom 😉
Bulvių košė » Blog Archive » Bobausiai su ožkos sūriu ir polenta - Receptai
gegužės 7, 2015 at 4:13 pm[…] Kaip virti bobausius, rasite čia. […]