Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Ešerio lupimas

Ešerio lupimas - bulviukose.lt

Ešerių nemėgstu skusti, todėl lupu. Nuluptą odą ir galvas sunaudoju žuvienei.

Įpjaukite ties galva.

Tą patį padarykite iš kitos pusės.

Užkiškite peilio galą ašmenimis į viršų galvos įpjovimo pradžioje ties nugaros peleku.

Pjaukite peilio galiuku.

Iki pačios uodegos. Tą patį padarykite ir iš kitos nugaros peleko pusės.

Peilio pagalba suimkite nugaros peleką nuo uodegos pusės ir traukite į save.

Nugaros pelekas turi išsitraukti.

Suimkite odos kraštelį, kaip parodyta nuotraukoje ir truputį atplėškite.

Ešerį paguldykite ant to šono, kurio pusėje yra įplėšta oda. Užkiškite po oda peilį ir pjaukite palei pačią odą iki pati pilvo. Jei bandysite visą odą iš karto plėšti, kartu nusiims ir pilvo mėsa, nes ji labai plona, todėl geriau paimt ir taip odą nupjauti.

Va kaip reikia.

Tą patį padarykite ir iš kitos pusės.

Likusią odą prie uodegos tiesiog nuplėškite.

Ešerys be odos.

Nupjaukite galvą ir kartu išimkite vidaus organus.

Rezultatas. Galite kept, garint, troškint ir t.t. ir bal bla bla

Jums taip pat gali patikti

11 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    balandžio 30, 2012 at 2:02 pm

    Geras 🙂

  • Reply
    Odeta
    balandžio 30, 2012 at 3:05 pm

    Na, ne aš jau geriau skusiu:) Labai išsigandau:))))) Bet išsisaugau, gali prireikti:)))

  • Reply
    oditele
    balandžio 30, 2012 at 5:22 pm

    net nesitiki, kad tapi gražiai nusilupa nuo žalios žuvies 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 30, 2012 at 9:08 pm

    Odeta, aš labai bijau ešerio skutimo, užtai lupu 😀 Man taip greičiau.
    Oditėle…faktas kaip blynas 😉

  • Reply
    Ausrra
    gegužės 1, 2012 at 7:44 am

    Na vat, pagaliau sulaukėm 🙂 Tikrai pabandysiu, ypač kai laimikis bus didesnis. Ačiū, Laura!

  • Reply
    Laura
    gegužės 1, 2012 at 8:50 am

    Ausrra, ačiū už kantrybę 😉 Turiu blogą įprotį prisižadėti ir paskui ilgai pažadą tesėti….

  • Reply
    j
    sausio 29, 2013 at 4:56 pm

    ziauru 🙁

  • Reply
    Laura
    sausio 30, 2013 at 8:51 am

    j, tai nežiūrėk 😉

  • Reply
    Miglius
    kovo 23, 2013 at 6:24 am

    o gerulis! reiks vyrui su teciu parodyt! Aciu! 😀

  • Reply
    Laura
    kovo 23, 2013 at 2:34 pm

    Kad tik būtų naudinga 😉

  • Reply
    Bulvių košė » Blog Archive » Garuose virti ešeriai su lenkišku padažu - Receptai
    balandžio 14, 2015 at 6:18 pm

    […] Kaip nulupti ešerį rasite čia. […]

  • Leave a Reply