Kiaušiniai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Jautienos karpačio su kiaušiniu marškinėliuose ir Cezario padažu

Jautienos karpačio su kiaušiniu marškinėliuose ir cezario padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Jautienos išpjovos
  • 2 kiaušinių
  • Salotų lapelių (recepte nurodomos romaninės, bet dėjau kokias turėjau…iš mamos šiltnamio)
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Šiek tiek aliejaus nuo ančiuvių

Padažui:

  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • 3 ančiuvių filė
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Jautienos išpjovą apkepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje. Kad lengviau pjaustytųsi, o pjaustyti patartina plonai, įdėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Aš ją visai užšaldžiau, bet tokiu atveju prireikė pjaustyklės pagalbos. Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje.

Į dubenėlį sudėkite česnaką, ančiuvius, garstyčias ir sutrinkite šakute (aš naudojausi grūstuve). Įmaišykite kiaušinio trynį. Pamažu, plona srovele pilkite aliejų ir plakite (aš naudojausi mikseriu), kol supilsite jį visą. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių, sudėkite petražoles ir išmaišykite.

Išvirkite kiaušinius marškinėliuose.

Jautienos griežinėlius palaistykite aliejumi nuo ančiuvių, užberkite kaparėlius.

Jeigu yra laisva vietelė ar norisi, įsidėkite šiek tiek padažo, ant viršaus sudėkite salotų lapus, ant salotų vėl šiek tiek padažo, ant jų uždėkite kiaušinį. Pabarstykite jį šiek tiek druska. Likusį padažą pašlakstykite aplinkui, pabarstykite sūriu, šviežiai maltais pipirais.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    balandžio 30, 2012 at 1:58 pm

    Vynas tai legendinis, dažnai jį geriu 🙂 Šaunus receptukas 😉

  • Reply
    oditele
    balandžio 30, 2012 at 5:19 pm

    koks čia gėėėris – noooriu 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 30, 2012 at 9:05 pm

    Mindaugai, nors nelabai gilinuosi (nors mėgstu) į vynus, nes atmintis neveža pavadinimų, veislių ir regionų, bet šis tikrai geras…“čiuju“ 🙂
    Oditėle, ačiū 😉

  • Reply
    Odeta
    gegužės 1, 2012 at 5:13 am

    Smagu matyti prisijungus prie žalios mėsos valgytojų:))) Labai gražu. O aš visada turiu užsišaldžiusi išpjovos, kad staiga užėjus „žalios mėsos“ badui, išsitraukčiau.
    P.s. Kiaušinį aš dedu ant „Tartaro“, o čia dar puikiai tinka švieži šampinjonai ir rukola:)

  • Reply
    Laura
    gegužės 1, 2012 at 7:42 am

    Oj, Odeta, aš jau senai prie jų prisijungus ! O rukola yra, matosi po kiaušiniu, tik recepte nepaminėjau 🙂

  • Leave a Reply