Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Naminės kiaulienos dešrelės

Kiaulienos dešrelės - bulviukose.lt

Dešrelėms reikės:

  • ~2 kg kiaulienos (riebalo kiaulienoje pageidautina ~1/4 masės)
  • 3 svogūnų
  • 6 skiltelių česnako
  • 2 čili pipirų
  • Vandens arba sultinio
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Džiovinto mairūno žiupsnio
  • Maltos saldžiosios paprikos žiupsnelio
  • Maltų lauro lapų žiupsnelio
  • Malto muskato riešuto žiupsnelio
  • Plonųjų kiaulių žarnų

Gaminimo eiga:

Pirmą kartą malkite kiaulieną per stambų sietelį. Antrą kartą malkite per vidutinį sietelį. Prieš malant kiaulieną stipriai atvėsinkite. Galite net supjausčius gabaliukais malimui įdėti mėsą pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Kartu sumalkite ir svogūnus, česnako skilteles, čili pipirus (sėklas prieš malant išimkite).

Sudėkite prieskonius, įpilkite kuo šaltesnio vandens arba sultinio ir minkykite kol viskas gerai persimaišys. Vandens pilkite tiek, kad masė gautųsi minkštoka. Kimšau į plonąsias kiaulės žarnas.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    gegužės 21, 2012 at 11:03 am

    Jėga 😉 aš niekaip neprisiverčiu dešrų pasigaminti, bet receptų turiu, tai iki kaklo 🙂 Skaniai turėjo gautis.

  • Reply
    Laura
    gegužės 21, 2012 at 11:28 am

    Aš irgi turiu receptų krūvas, bet gavosi taip, kad gavau iš bendradarbių dovanų 4 kg mėsos ir bent su pusę mėsos kažką staigiai reikėjo daryt, o nebuvo laiko nei į tas krūvas receptų gilintis nei ką…teko bandyt „na ura“ ir neblogai gavosi 😉 Toliau bus tobulinimas, nes turiu didelį mėgėją tokių dešrelių 🙂

  • Reply
    Giedre
    gegužės 21, 2012 at 3:01 pm

    o i koki apvalkala tas desreles kimsot?

  • Reply
    Laura
    gegužės 21, 2012 at 3:50 pm

    Giedre, į plonąsias kiaulių žarnas.

  • Reply
    raimonda cerneviciene
    gegužės 30, 2012 at 11:36 am

    Buvo labai skanios.

  • Leave a Reply