Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Virtos kiaulių kojos

Virtos kiaulių kojos - bulviukose.lt

Reikės:

  • 4 kiaulių kojų
  • 1 svogūno su lukštais
  • 1 morkos
  • Prieskoninės šaknies gabaliuko (saliero, petražolės ir pan., aš dar sudėjau šviežio česnako lukštus ir stiebą)
  • Kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdeliais
  • Kelių lauro lapų
  • Druskos
  • 5 skiltelių česnako

Gaminimo eiga:

Kojas su šepetukus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite kol užvirs. Kai užvirs vandenį nupilkite, kojas nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Sumažinkite ugnį iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, sudėkite per pusę padalintą svogūną su lukštais, morką, prieskoninę šaknį, pipirų grūdelius ir virkite uždengtame puode 1-1,5 h arba kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos sudėkite lauro lapus ir įberkite druskos (nepagailėkite, nes paskui truks).

Išvirtas kojas sudėkite į kepimo indą. Česnako skilteles išspauskite arba susmulkinkite, sumaišykite su keliais šaukštais sultinio ir aptepkite mišiniu kojas. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol kojos gražiai parus.

P.S. Viriau pirmą kartą ir labai džiaugiuosi, kad viskas puikiai pavyko. Valgėme su žirnių koše pagardinta su šaltai rūkytoj šoninėj pakepintais svogūnais, užgėrėm alučiu. Sultinio neišpilkite. Labai skani perlinių kruopų sriuba su juo gaunasi 😉

(Šaltinis: labai gražiai ir išsamiai aprašytas kiaulių kojų virimo procesas čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply