Daržovės/ Aukso fondas/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Duonelė su sezamais ir svogūnų laiškais – Zhi Ma Da Bing

Duonelė su sezamais ir svogūnų laiškais - Zhi Ma Da Bing - bulviukose.lt

Tešlai reikės:

  • 120 ml šilto vandens
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio sausų mielių
  • 175 g miltų

Įdarui:

  • 50 g šviežių svogūnų laiškų
  • 2-3 šaukštų aliejaus (galima naudoti ryškesnio skonio: garstyčių, moliūgų, sezamų)
  • 1-2 šaukštų sojos padažo
  • Šiek tiek druskos

Aptepimui:

  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų vandens
  • Sezamų sėklų apibarstymui

Gaminimo eiga:

Užsiminkykite tešlą ir valandą laiko šiltoje vietoje palikite pakilti.

Smulkiai supjaustykite svogūnus. Aliejų sumaišykite su sojos padažu.

Išsivirkite sirupą iš vandens ir cukraus.

Kai tešla pakils, iškočiokite ilgą stačiakampį, kurio ilgoji kraštinė būtų apie 40 cm. Ištepkite jį aliejaus ir sojos padažo mišiniu, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, pabarstykite šiek tiek druskos ir susukite kaip vyniotinį. Vyniotinį susukite į sraigę ir uždengę rankšluostėliu palikite 15 minučių pailsėti.

Nesvylančioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Labai super stipriai kaitinti nereikia.

Duonelę gausiai aptepkite sirupu, apibarstykite sezamo sėklomis. Dėkite duonelę į keptuvę sezamu į apačia, uždenkite, sumažinkite ugnį ir kepkite ~ 10 minčių. Kartais patikrinkite kaip kepa apačia…ar nedega. Jei kepa per daug, įpilkite šiek tiek vandens.

Kai apačia gražiai apkeps, duonelės viršų aptepkite likusiu sirupu, apibarstykite sezamu ir apverskite. Uždenkite ir kepkite 10-15 minučių arba kol gražiai apskrus. Jei pradęs per greit skrusti vėlgi galima įpilti šiek tiek vandens. Jei matysite, kad trūksta aliejaus, įpilkite šlakelį.

P.S. Nuostabi duonelė, beprotiškai skani…sezamas, karamelinis saldumas, sūrumas, traškumas ir minkštumas viename.

(Šaltinis: Dailona)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    raimonda cerneviciene
    liepos 16, 2012 at 9:08 pm

    Labai skani duonelė.

  • Reply
    brigita
    rugpjūčio 22, 2012 at 8:24 am

    Gaminau, labai patiko, tik nors kepiau ant mazos ugnies, man visgi prisvilo truputi..

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 22, 2012 at 12:52 pm

    Brigita, ši duonelė, kas liečia kepimą tikrai aikštinga….reikia kaip sakant „atkalt ranką“… man pirmą kartą pasisekė puikiai…antrą karta ir paplyšo ir pasvilo…tikiuosi kitus kartus pavyks puikiai 😉

  • Leave a Reply