Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai

Bulviniai vėdarai

Bulviniai vėdarai - bulviukose.lt

Vėdarams reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 200 g šalto rūkymo lašinukų
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 1/2 šaukštelio džiovinto mairūno
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Plonųjų arba tiesiųjų kiaulės žarnų (naudojau plonąsias)

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite.

Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite su kubeliais pjaustytais svogūnais.

Užpilkite spirgučiais tarkuotas bulves, sudėkite druska, pipirus, mairūną ir gerai išmaišykite.

Prikimškite žarnas nekietai bulvių mase, dėkite į riebalais išteptas skardas, įpilkite truputį vandens ir dėkite iki 200C įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių kepimo žarnas subadykite. Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 160C ir kepkite retkarčiais palaistant riebalais, kol vėdarai gražiai apskrus. Kepant, vėdarus galima apverst. Valgykite su spirgučių padažu.

P.S. Knygoje rašoma, kad žarnas reikia ištrinti druska, kapotu česnaku ir išplauti. Bet dabar, kai žarnų yra pirkti parduotuvėse jau išvalytų ir pasūdytų, to daryti nereikia. Reikia tik pamirkyti vandenyje, kad išsiplautų druska.

(Šaltinis: knyga „Lietuvių valgiai“)

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Ausrra
    birželio 27, 2012 at 7:52 pm

    Va jetau! Tikriausiai išėjai iš proto tokius delikatesus rodyti. Gal jau tūkstantį metų ruošiuosi kepti vėdarus, gi gardumynas beprotiškas :0)

  • Reply
    Laura
    birželio 28, 2012 at 7:42 pm

    Tai nelauk kol antras tūkstantis metų praeis 🙂 Tik gavau bulvių tarkavimo mašiną iš karto ir išsikepiau 😉

  • Reply
    inga
    liepos 2, 2012 at 8:05 pm

    Ir nesišsprogo? Kur paslaptis?

  • Reply
    Laura
    liepos 3, 2012 at 4:10 pm

    Išsprogo truputį dviejose vietose…galvoji imsiu ir dėsiu nuotraukai išsprogusias dalis 🙂

  • Leave a Reply