Daržovės/ Mėsa

Jautiena su daržovėmis kinietiškai

Jautiena su daržovėmis kinietiškai - bulviukose.lt

Reikės:

  • 300 g jautienos file
  • 1 nedidelės morkos
  • 0,5 raudonos paprikos
  • 0,5 svogūno
  • Gabalėlio poro
  • Kelių lapų pekino kopūsto
  • Kelių svogūnų laiškų
  • Pakepintų sezamo sėklų

Marinatui:

  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukštelio ryžių acto
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 2/3 šaukštelio malto imbiero

Padažui:

  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto  ryžių acto
  • 2 šaukštelių cukraus (mano sojos padažas buvo saldus, cukraus nedėjau, dėjau truputį druskos)
  • 3 šaukštų vandens
  • 1 šaukšto (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Jautieną supjaustykite lazdelėmis. Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo jautienos gabalėlius ir pamarinuokite apie pusvalandį.

Morką, pekino kopūsto kietąją dalį, porą ir papriką supjautykite nestoromis lazdelėmis, svogūną plunksnelėmis. Svogūnų laiškus padalinkite į kelias dalis.

Keptuvėje (idealiausia wok) stipriai įkaitinkite aliejų, dėkite jautieną ir maišydami kepkite kelias minutes, kol apkeps. Dėkite morkas, po kelių minučių paprikas. Vis maišykite. Po paprikų paeiliui svogūnus, pekino kopūstą. Galiausiai svogūnų laiškus. Maišydami kepkite kol jie apvys.

Padažui visus produktus sumaišykite ir kaitinkite maišydami kol jis sutirštės. Užpilkite ant jautienos su daržovėmis, užkaitinkite ir viskas. Sudėkite į lėkštes, apibarstykite sezamo sėklomis. Patiekite su ryžiais.

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Lipnūs sparneliai su imbieru ir sojos padažu - Receptai – alkana nemiegosiu!
    spalio 19, 2013 at 10:22 am

    […] Fantastiški sparneliai Valgėme su daržovėmis paruoštomis kaip šiame recepte. Nors gal būtų buvę geriau paprastai apsikepti ir pagardinti druska, trupučiu sojos padažo ir […]

  • Leave a Reply