Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Šiltos šparaginių pupelių salotos su Gorgonzolos sūriu

Šiltos šparaginių pupelių salotos su gorgonzolos sūriu - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • Geros saujos šparaginių pupelių
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • Kelių šalavijo lapai
  • Gabaliuko Gorgonzolos sūrio
  • 2 šaukštų smulkintų džiovintų saulėje pomidorų (aliejuje)

Padažui:

  • 70 ml grietinėlės
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Šparagines pupeles trumpai apvirkite sūdytame vandenyje.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite per pusę išilgai padalintas česnako skilteles, šalavijo lapus ir kepkite kelias minutes. Česnakus ir lapus išgreibkite (2 šalavijo lapus galite pasilikti dekorui, jie labai gražiai iškepa aliejuje), sudėkite šparagines pupeles ir kepkite ant vidutinės ugnies ~5 minutes.

Padažui grietinėlę sumaišykite su garstyčiomis, medumi, druska ir šiek tiek paplakite. Nereikia plakt iki standžių putų. Pakaks skystos grietinės konsistencijos.

Karštas pupeles dėkite į lėkštę, ant viršaus užtrupinkite Gorgonzolą. Šalia papilstykite grietinėlės padažą. Ant padažo užbarstykite saulėje džiovintus pomidorus.

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Nerijus
    rugpjūčio 16, 2012 at 11:48 am

    Atsargiai su šparaginėmis – ankštinėmis pupelėmis 🙂 Aš pono Viktoro jau buvau išdėtas į šuns dienas už netinkamą produktą 🙂

    http://www.vax.lt/sparaginiu-pupeliu-ir-kapareliu-salotos/

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 16, 2012 at 12:16 pm

    Ojej, Nerijau, nu ir garbė tau…pats Vincentas Sakas komentarą parašė 😀 Patariu ignoruot tą kulinarijos „ekspertą“. Pasakyčiau apie jį keletą žodelių, bet dabar už komentus gi galima į teismą paduot 😀

  • Reply
    Nerijus
    rugpjūčio 16, 2012 at 12:43 pm

    Tai asmeniškai gali parašyt 😀 Kažkaip tik dabar pasidomėjau kas čia per asmenybė 🙂

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 16, 2012 at 1:02 pm

    Nu va, žinosi dabar, kad toks yra 😉 O žodeliai apie jį tai nelabai gražūs, tai tiek to 😀

  • Leave a Reply