Mėsa

Keptas ėriuko kumpis „a la mochito“

Ėriuko kumpį įtrinkite druska, pipirais, maltais lauro lapais, smulkintų česnaku. Kumpį apdėkite plonai pjaustytomis laimo riekelėmis ir mėtomis - bulviukose.lt

Reikės:

  • Ėrienos kumpio
  • 4 didelės šakelės mėtų
  • 1 laimo
  • 4 skiltelės česnako
  • Drukos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Maltų lauro lapų

Gaminimo eiga:

Jei perkate ką tik papjautą ėriuką, jo mėsą reikia pabrandinti. Rašo, kad reikia brandinti savaitę laiko. Aš brandinau 4 paras, paskui dar dvi paras marinavau.

Ėriuko kumpį įtrinkite druska, pipirais, maltais lauro lapais, smulkintų česnaku. Kumpį apdėkite plonai pjaustytomis laimo riekelėmis ir mėtomis. Palaikykite per naktį arba dvi – kaip aš dariau.

Kepiau iš pradžių 200C temperatūrje ~30 minučių, paskui sumažinau iki 150C.

Fantastika!

(Šaltinis: Odeta)

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Odeta
    spalio 3, 2012 at 6:01 pm

    Atrodo tobulai:) Aš jo užsinorėjau vėl. O taviškė dar ir brandinta. Rytoj traukiu iš kameros kumpį ir manau, kad savaitgalį bus pakartota kaip taviškė…pabrandinta. Sultinga buvo?:)

  • Reply
    Laura
    spalio 4, 2012 at 6:21 pm

    Sultiiiiiiiinga ir minkšta 🙂

  • Reply
    Mindaugas
    spalio 11, 2012 at 5:29 pm

    Jo jo, brandinta geriau 🙂 nors aš manau, ėrienos sugadinti neimanoma 🙂

  • Reply
    laima
    lapkričio 25, 2013 at 12:34 pm

    Tai kiek laiko visgi ėriuką kepti sumazinus iki 150C?

  • Reply
    Laura
    lapkričio 26, 2013 at 12:52 pm

    Laima, kol įbedus pagaliuką į storiausią kumpio vietą, bėgs skaidrios sultys.

  • Leave a Reply