Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Kalakutų petukai su moliūginiu padažu

Kalakutų petukai su moliūginiu padažu

Reikės:

  • Kalakutų petukų (tinka ir kitos dalys)
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Maltos kalendros miltelių
  • Aitriosios paprikos miltelių
  • Dižono garstyčių
  • Medaus
  • Smulkinto česnako
  • Bulvių
  • Gabaliukas moliūgo
  • Grietinėlės 35%

Gaminimo eiga:

Iš išvardintų produktų susimaišykite marinatą ir ištepkite juo kalakuto petukus. Marinuokite kelias valandas arba per naktį.

Į kepimo indą įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite petukus, pasmulkintas bulves ir moliūgą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Jei kepimo metu truks skysčio – įpilkite vandens.

Baigiant kept išimkite iškepusį moliūgą, nupilkite dalį kepimo sulčių. Sultis su moliūgu sutrinkite smulkintuvu. Įpilkite grietinėlės ir užvirkite. Gali trūkti druskos – įberkite.

P.S. Padažas fantastiškas.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Aušra
    spalio 22, 2012 at 3:36 pm

    O jau padažo spalvos gražumas… visai kaip ruduo šiuo metu 🙂

  • Reply
    odeta
    spalio 22, 2012 at 4:30 pm

    Sutinku su Aušra visu 100%…labai skaniai atrodo, net saldu.

  • Reply
    Laura
    spalio 22, 2012 at 5:53 pm

    Dėkui 😉 Tikrai puošnus padažas.

  • Leave a Reply