Mėsa

Jautienos karpačio su sraigėmis

Jautienos karpačio su sraigėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • Jautienos išpjovos
  • Kaparėlių
  • Sraigių
  • Česnako skiltelės
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1  šaukšto naminio majonezo
  • 1 nedidelės ančiuvio filė
  • Smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • Jūros druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Jautienos išpjovą trumpai apsikepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje. Kad lengviau pjaustytųsi, o pjaustyti patartina plonai, įdėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Aš ją visai užsišaldžiau, bet tokiu atveju prireiks pjaustyklės pagalbos. Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje.

Apkepkite griežinėliais pjaustytą česnaką su alyvuogių aliejumi. Kai apkeps, česnaką išimkite. Į tą patį aliejų sudėkite sraiges ir apkepkite. Pabarstykite druska. Atvėsinkite.

Į majonezą sudėkite smulkintą ančiuvio filė ir sutrinkite smulkintuvu.

Išdėliokite viską lėkštėje kaip patinka, ant išpjovos griežinėlių pabarstykite jūros druskos, šviežiai maltų pipirų ir smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (sūrį prisiminiau, kai pradėjom valgyti, todėl nuotraukoj jo nėra :|) Ir mielai būčiau papuošusi mažom sultenėm…bet tokių „navarotų“ mūsų kaime nėra pirkt 😉

P.S. Vietoj majonezo su ančiuviais galite drąsiai naudoti alyvuogių aliejų. Tuomet dar jautieną švelniai pašlakstykite citrinos sultimis. Jautienos ir sraigės derinys labai patiko.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    spalio 30, 2012 at 9:34 pm

    Bloody good 🙂 Kol kas kameroje vietos nėra išpjovai, bet prioritetą pasilikau anktrekotui. Bandei kada?

  • Leave a Reply