Daržovės

Korėjietiškos morkytės

Korėjietiškos morkytės - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kg morkų
  • 75 ml rapsų ar saulėgražų aliejaus
  • 5-6 šaukštų obuolių acto
  • 5-6 skiltelių česnako
  • 0,5 labai smulkiai tarkuoto svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • po pusę šaukštelio: cukraus, maltos raudonos paprikos, kajeno pipirų arba čili miltelių, malto imbiero, maltos kalendros, maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite specialia tarka plonais šiaudeliais.

Česnako skilteles išspauskite į morkas, sudėkite svogūną, supilkite actą ir prieskonius. Viską labai gerai išmaišykite.

Aliejų įkaitinkite iki rūkimo ir supilkite į morkas. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir šiek tiek paslėgę padėkite į šaldytuvą parai ar bent nakčiai.

P.S. Labai patogus ir skanus garnyras ir prie mėsos patiekalų, ir prie silkės, ir prie lašinukų su duona 😉

Šaltinis: Viktoras

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Greitai pagaminama vakarienė – kiaulienos kepsnys, prieskoninis sviestaas, salotos - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    gruodžio 10, 2013 at 9:23 am

    […] jei ir net jas tingisi daryti, galite kurią dieną pasidaryti daug ilgai stovinčių salotų pvz.: korėjietiškų morkyčių arba marinuotų kopūstų […]

  • Leave a Reply