Daržovės/ Mėsa

Ėriena kepta popieriuje su citrininėmis bulvytėmis

Ėriena kepta popieriuje su citrininėmis bulvytėmis - bulviukose.lt

Ėrienai reikės:

  • Ėrienos (kepiau priekinę koją…porcija maždaug 3 asmenims)
  • 2 skiltelių česnako
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Bulvytėms:

  • Keliių bulvių
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • 1 skiltelės smulkinto česnako
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Sviesto

Gaminimo eiga:

Česnako skilteles supjaustykite lazdukėmis, pabarstykite ant jų druskos, pipirų, raudonėlio ir lengvai pagniaužykite tarp pirštų.

Peilio galu mėsoje padarykite daug ertmių į kurias sukaišiokite česnaką.

Mėsą įtrinkite druska, pipirais, citrinos sultimi ir aliejumi. Palikite pasimarinuoti. Didesnį gabalą marinuokite per naktį, mažesniui užteks kelių valandų.

Mėsą įvyniokite į kepimo popierių, užsandarinkite galus ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.

Nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su likusiais komponentais. Kepkite kepimo inde orkaitėje pridengę folija. Baigiant kept, foliją nuimkite ir įdėję šiek tiek sviesto bulvytes permaišykite. Pakepkite dar kelias minutes, kad šiek tiek apskrustų.

P.S. Puikiai.

(Šaltinis: „Vefa’s kitchen“)

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Rasa
    gruodžio 4, 2012 at 2:31 pm

    Kviečiu pažaisti blogerių žaidimą, plačiau čia
    http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/12/blogeriu-zaidimas-11.html

  • Leave a Reply