Daržovės/ Grybai/ Tradiciniai patiekalai

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis

Erikos kūčių mišrainė - bulviukose.lt

Mišrainei reikės:

  • Virtų baltų pupelių
  • Keptos juodos duonos pjaustytos kubeliais
  • Džiovintų grybų
  • Svogūno
  • Česnako
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pupelių
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite apie 3 valandas. Išimkite iš skysčio (neišpilkite) ir susmulkinkite.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką. Sudėkite grybus ir kepinkite ~10 minučių. Supilkite skystį likusį nuo grybų mirkymo ir į keptuvę su grybais. Kaitinkite, kol nugaruos. Įberkite druskos, pipirų. Atvėsinkite.

Grybus sumaišykite su pupelėmis, duona ir mėgiamu aliejumi.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    odeta
    sausio 18, 2013 at 5:17 pm

    Laura, Tu man studentiškus laikus priminei. Nereali mišrainė…vienas šaukštas ir sotus:)

  • Reply
    Laura
    sausio 18, 2013 at 5:45 pm

    Mano bendradarbė man šį receptą pasakė….tikrai soti, nors maniškiui ir trijų šaukštų buvo per mažai 😉

  • Reply
    Erika
    sausio 24, 2013 at 2:05 pm

    skanaus visiems,skanaus …. 😉

  • Leave a Reply