Daržovės/ Kruopos, grūdai

Virti grikiai su įvairiomis daržovėmis

Virti grikiai su daržovėmis - bulviukose.lt

Grikiams reikės:

  • 150 g grikių
  • 300 ml vištienos sultinio (neturėjau, todėl pyliau vandenį ir naudojau druską su 7 žolelėmis)
  • 1 kubeliais pjaustyto svogūno
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 1 kubeliais pjaustytos morkos
  • Kubeliais pjaustyto baklažano gabaliuko
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Grikius nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir apkepinkite sausoje keptuvėje.

Svogūną kepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Po 5 minučių kepimo sudėkite česnaką, kai truputį apkeps, sudėkite morkas. Kepinkite kol suminkštės.

Baklažano kubelius apibarstykite druska ir palaikykite 15 minučių. Perplaukite ir taip pat pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu.

Grikius užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite kol išvirs. Sudėkite į grikius daržoves ir maišydami kaitinkite kelias minutes. Įmaišykite petražoles.

Jums taip pat gali patikti

9 Comments

  • Reply
    odeta
    sausio 24, 2013 at 9:25 am

    Nuotrauka fantastiška:) O ir patiekalas mano stiliuje:)

  • Reply
    Laura
    sausio 24, 2013 at 9:30 am

    Oj ačiū už pagyras nuotraukai, per fuksą čia taip gavosi.
    Kuo mandresnis fotoaparatas tuo daugiau vargstu. Jau pagaliau daėjo, kad štatyvo reikia, nors maniškis apie tai užsiminė kai tik fotiką įteikė. Ruošiuosi eiti pas sesę į fotografavimo kursus, nes man kolkas tamsus miškas tie visi parametrai, mygtukai, fokusai marokusai.

  • Reply
    Forelle
    sausio 24, 2013 at 10:09 am

    Pabandyk kada baltus grikius – fantastiško skonio. Aš grikius dievinu, į savaitę nors pora kartų kažką iš jų ar jų miltų gaminu.

  • Reply
    Laura
    sausio 24, 2013 at 10:28 am

    Net nežinojau, kad tokių yra. Paieškosiu 😉 Ar irgi grikių miltų praeitą savaitę kažkodėl nusipirkau. Bandysiu gal kokią duoną kept su jais….

  • Reply
    Forelle
    sausio 24, 2013 at 11:14 am

    Baltų grikių tikrai būna Norfose. Jie būna skirti virti pakeliuose, bet aš juos vistiek iškrapštau iš ten, ir verdu kaip noriu, ar tik užsimerkiu nakčiai.
    Kaip tik surinkinėju receptą su grikiais ir daržovėmis 🙂 Tik pas mane visai kitokios daržovės

  • Reply
    Forelle
    sausio 24, 2013 at 11:26 am

    http://www.davidlebovitz.com/2013/01/buckwheat-chocolate-cake-recipe/
    Va šis kepinys su grikių miltais mano sąraše Nr.1. Tikiuosi šeštadienį iškept, nes šiandien pernokę bananai laukia, kada virs pyragu

  • Reply
    Laura
    sausio 24, 2013 at 12:12 pm

    Lauksiu atsiliepimų apie pyragą 😉 Radau jau duonos receptą su grikių miltais, bet dar reikia graikinių riešutų, reiks pėdint į parduotuvę…gal bus mano kaime tokių „čiudų“ 🙂

  • Reply
    Donata
    vasario 1, 2013 at 1:16 am

    Kaip tik šiandien gaminau. Labai skanu 😉

  • Reply
    Laura
    vasario 1, 2013 at 9:31 am

    Donata, smagu, kad patiko! 😉

  • Leave a Reply