Miltiniai nesaldūs gaminiai

Trobos duona su miežiniais miltais

Trobos duona su miežiniais miltais - bulviukose.lt

Duonai reikės:

  • 260 ml vandens
  • 45 ml grietinėlės 35%
  • 400 g kvietinių baltų miltų
  • 115 g rupių miežinių miltų
  • 2 šaukštelių rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių druskos
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių
  • 2 šaukštų moliūgų sėklų

Gaminimo eiga:

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas (pagal Dough programą). Palikite, kad ji užmaišytų tešlą ir pakildintų. Kai tešla pakils, išimkite ją, perminkykite, skardoje suformuokite pailgą kepaliuką ir uždengę rankšluostėliu palikite ~40 minučių pakilti. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.

P.S. Duona labai atitinka pavadinimą…tikra trobos duona…paprastutė, kaimiška….visai patiko miežinių miltų salstelėjimas. Idealu sumuštiniams.

(Šaltinis: Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply