Daržovės/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Kiaulienos išpjovos troškinys su kopūstais ir slyvomis

Kiaulienos išpjovos troškinys su žiediniais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

Troškiniui reikės:

  • ~400g kiaulienos išpjovos (tinka ir nugarinė)
  • 0,5 svogūno (jei mažas, imkite visą)
  • 3 skiltelės česnako
  • Gabaliuko poro
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Šlakelio balto sauso vyno
  • 100 g saliero gumbo
  • 200 g žiedinio kopūsto žiedynų
  • 30  g džiovintų slyvų (naudojau savo džiovintas slyvas. Jei naudosite pirktines, dėkite mažiau, nes jos saldesnės)
  • 250 ml 35% riebumo grietinėlės
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Slyvas supjaustykite šiaudeliais, užpilkite grietinėle ir palikite pamirkti 30 minučių.

Išpjovą supjaustykite pailgais gabaliukais, dėkite į keptuvėje įkaitintą sviesto ir aliejaus mišinį ir apkepkite. Sudėkite plunksnelėmis arba pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkintą česnaką, šiaudeliais pjaustytą porą ir salierą, ir maišydami kepkite dar kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais. Įpilkite šlakelį vyno ir uždengę patroškinkite 10 minučių.

Žiedinio kopūsto žiedynus trumpai apvirkite sūdytame vandenyje.

Į keptuvę sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus, supilkite grietinėlę su slyvomis. Pakaitinkite nuo užvirimo kelias minutes.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply