Kruopos, grūdai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Grikių ir graikinių riešutų duona

Grikių ir graikinių riešutų duona - bulviukose.lt

Duonai reikės:

  • 210 ml vandens
  • 2 šaukštelių auksaspalvio sirupo (arba medaus)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba graikinių riešutų)
  • 330 g kvietinių miltų
  • 50 g grikių miltų
  • 2 šaukštų 35% riebumo grietinėlės (arba grietinės)
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 40 g smulkintų graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).

Riešutus sudėkite baigiant minkyt tešlą.

P.S. Labai skani, išraiškinga duonelė. Ją tiktų pagardinti saulėje džiovintais pomidorais.  Nemėgstančių grikių, kept nerekomenduoju, nes jų skonis intensyvus.

(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)

Grikių ir graikinių riešutų duona - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    rennie
    kovo 7, 2013 at 12:56 pm

    Geras, šią duoną ir aš visai neseniai kepiau būtent iš „Didžiosios duonos knygos“, ją suvalgėme greičiau nei aš spėjau nufotografuoti 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 7, 2013 at 1:22 pm

    Mums irgi labai patiko, net nesitikėjau, ypač sumuštiniams tinka 🙂

  • Reply
    odeta
    kovo 8, 2013 at 6:56 am

    Tūkstantį metų nekepiau duonos. O tokios iš viso nesu nei ragavusi nei kepusi.

  • Reply
    Laura
    kovo 8, 2013 at 8:03 am

    Odeta, aš turbūt tūkstantį metų nesu pirkusi iš parduotuvės. Manau tau turėtų ji patikti…pabandyk 😉

  • Leave a Reply